avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, la cumpararea lui contribuind ambii, iar eu am avut actul de identitate pe domiciliul respectiv. Am doua intrebari:
1. concubina avea dreptul sa ma dea afara din aceasta locuinta
2. bunurile dobandite in timpul concubinajului (16 ani) sunt comune sau sunt doar ale celui pe numele caruia este imobilul cu toate ca am contribuit chiar mai mult la achitarea lui.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 21:41, 4 Iunie 2009
user-ul a specificat cla ca desi a contriibuit la achizitionarea imobilului, acesta a fost trecut in acte doar pe numele concubinei sale.
nu inteleg de ce-i dati sfaturi pt ipoteza in care el ar fii coproprietar, din moment ce a specificat ca nu figureaza in actele de proprietate ale imobilului in cauza . B-);)
Mi-a luat-o inainte roxanel, asa este, situatia e destul de clara. In plus, nu inteleg scopul pentru care
avocattop a scris:
Subliniati ideea ca ati intrat in relatia de concubinaj in urma cu 16 ani, ca in timpul convietuirii ati fost ca si sot si sotie, concubinajul fiind de notorietate, iar veniturile realizate de amandoi au fost administrate in comun.

Nu are nicio relevanta! Tot concubinaj este, iar domnul tot un drept de creanta are...
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Unde scrie ca doar concubina este trecuta in act?
Spune doar ca au contribuit impreuna la achizitionarea imobilului. Am pus o intrebare, in sensul urmator- daca a fost trecut si d.-sul. in acte deoarece neprecizand clar acest lucru lasa loc de interpretare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj madalinuta23 madalinuta23 daca am trait in concubinaj si detin o garsoniera pe numele meu achizitionata in timpul acestui concubinaj iar acum despartinde-ne el poate pretinde o parte ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)