avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Anulare concurs scolar (lucrari pierdute de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Anulare concurs scolar (lucrari pierdute de organizatori)

In data de 22 noiembrie a avut loc un concurs national de matematica. Taxa de participare s-a strans de catre profesori, in scoli. Conform regulamentului, fiecare elev participant ar fi trebuit sa primeasca un punctaj si in urma acestuia sa se alcatuiasca un clasament national si sa se obtina premii. Cand s-au afisat punctajele, unii copii au avut surpriza sa afle ca lucrarile lor s-au pierdut, pentru ca trebuiau corectate la Bucuresti si curierul care a preluat coletele a pierdut cateva. Organizatorii si-au cerut scuze pe site si au promis ca incearca sa dea de urma coletelor. Intre timp a trecut perioada de contestatii siorganizatorii au afisat rezultatele finale, desi coletele cu lucrarile a peste 500 de elevi nu au fost gasite. Acesti elevi nu fapar in lista elevilor participanti, nici nu au rezultate. Organizatorii au anuntet premiereaelevilor patricipanti, ca si cum au uitat de lucrarile pierdute. In regulamentul concursului nu se prevede forta majora, iar organizatorii au recunoscut ca nu se asteptau sa se piarda coletele si ca... nu stiu ce sa faca. Curierul afirma ca a livrat toate coletele. Exista o lege care sa permita organizatorilor afisarea rezultatelor finale fara a afisa rezultatele tuturor participantilor? Mentionez ca tot organizatorii s-au ocupat de trimiterea prin curier a lucrarilor. Si tot a lor a fost ideea de a nu face copii ale lucrarilor, de a nu le scana si de a nu face asigurare pentru coletele trimise. Cum se poate face dreptate pentru copiii care au participat la acest concurs si ar fi meritat premiile(premiul I este 400 lei si o tabara gratuita), dar acum nu se mai regasesc deloc pe listele de participanti? Cate lucrari trebuiau sa se piarda pentru a fi anulat concursul? Exista o lege care sa poata fi aplicata?

Alte discuții în legătură

Lumina math winterartic winterartic Buna ziua, recent copilul a participat la un concurs de testare a cunostintelor matematice organizat de fundatia Lumina Math. Am fost deacord, prina achitarea ... (vezi toată discuția)
Bursa elev negru daniel negru daniel buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra am un baiat care a luat locul 2 la faza zonala a olimpiadei natinala de pian aici vine nelamurirea, se ... (vezi toată discuția)
Garantia la produse castigate in cadrul unui concurs/tombola TatianaCiurbirau TatianaCiurbirau Buna ziua. Am castigat, la o extragere, un aparat electrocasnic care mi-a fost livrat prin curierat. Nu am primit vreo factura sau vreo chitanta din moment ... (vezi toată discuția)