Buna.
Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat.
Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile.
1. O persoana a venit cu mai multe bijuterii, despre care spunea ca sunt de aur, pentru a le amaneta. Am testat bijuteriile, pentru o parte din ele am concluzionat clar faptul ca nu sunt din aur, insa pt 3 dintre ele mi-a iesit ca sunt de aur din cauza ca erau suflate cu un strat destul de gros de aur. Persoana respectiva se jura ca sunt din aur, ca le-a cumpartat din magazin, si ca va veni dupa ele.Ulterior am aflat si faptul ca persoana s-a identificat cu buletinul altcuiva.
2. Un tanar pe care il cunosc a amanetat un telefon samsung galaxy s5 despre care spunea ca este al lui si ca va veni dupa el. Dupa ce a plecat am realizat ca telefonul este doar o copie foarte fidela. L-am contactat si i-am zis sa vina dupa telefon pentru ca este fake, el a zis ca nu stia, ca cineva i-a dat telefonul sa il vanda si el a primit 100 lei pt asta. I-am zis ca voi apela la politie iar el a zis ca nu-i pasa, ca mi-am luat teapa si ca nu mai vine dupa el ba chiar am fost si amenintat atunci cand i-am spus ca asta nu va trece si ca va plati pt ce a facut.
Eu vreau sa stiu daca aceste fapte se incadreaza la inselaciune, ce pot sa fac, si ce sanse reale am sa-mi recuperez banii.
In cazul cu buletinul/ cartea de identitate folosita pentru a-si asuma o falsa identitate faceti cu siguranta plingere penala.E posibil sa mai fi incercat si anterior astfel de fapte penale.
Recuperare bunuri
annaysse
Am avut incredere intr-o prietena buna....si ....am rugat-o sa-mi tina aurul la ea...pentru ca fratele meu a crescut si venea cu diverse persoane in casa ...si ... (vezi toată discuția)