avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel?

In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014.
Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul.
Nici pana astazi nu am observat ca ar fi fost inaintat dosarul la Curtea de Apel, in vederea judecarii apelului.
Cat ar trebui sa dureze? care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:35, 22 Decembrie 2014
Patrick_ a scris:

Aveți șanse să invocați excepția la CA odată cu apelul pe fond a hotărârii și nu cu în apelul încheierii de ședință care este inadmisibil.

Pai atunci nu mai am de ce sa invoc exceptia de neconstitutionalitate!!
Eu vreau sa invoc exceptia respectiva doar ca sa se transforme apelul din inadmisibil in admisibil!

Avand in vedere ca excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată de către părţile unui litigiu.
Iar prin faptul ca am declarat apel, eu sunt parte in litigiu, in cadrul acelui apel.
Prin urmare, sunt de parere ca CA trebuie sa se pronunte inainte asupra exceptiei, apoi asupra fondului - ocazie cu care ar constata ca este inadmisibil.

Chiar dacă se trimite excepția la CC, judecarea cauzei nu se suspendă.

Nu-i nimic. Cer eu suspendarea cauzei.

dacă CC va admite excepția, nu voi avea un caz de revizuire a hotărârii de fond, pt ca exceptia de neconstitutionalitate n-are nicio legatura cu fondul, altfel o invocam direct din fond!
ci are legatura doar cu apelul!
aidu a scris:

Prin urmare, sunt de parere ca CA trebuie sa se pronunte inainte asupra exceptiei, apoi asupra fondului - ocazie cu care ar constata ca este inadmisibil.

După cum vă spuneam, părerile D-voastră nu au nici o legăură cu realitatea juridică în acest caz.

aidu a scris:

Nu-i nimic. Cer eu suspendarea cauzei.

Puteți cere orice...
Doar că nu se admit decât cererile întemeiate pe prevederi legale, iar aici prevederea legală spune că nu se suspendă.

În fine... Faceți cum vreți. Probabil că odată și odată vă veți lămuri.
Nu avea nici un rost să apelați la acest forum dacă oricum știți ce să faceți.
Pai de pe forum imi inspir ideile! Cum nascoceam eu exceptie de neconstitutionalitate, inregistrare, CSM, ordonanta presedintiala etc?
Stiu ce sa fac, dar nu stiu cum sa procedez!
Nu imi place deloc ca toata lumea (aici si comunitatea juridica in general) e incremenita in respectarea teoretica a unor proceduri, care nu au niciun fel de valoare sau logica, sunt pur arbitrare si dogmatice... iar eu in sala de sedinta imi vad drepturile spalate cu ele pe jos... ce sa mai zic de respectare de proceduri!

:D =D>

Se pare că nu ați înțeles prea multe în sala de judecată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Patrick_, utilizator
Pai ce sa inteleg... de vreme ce ceea ce se intamla in sala de judecata am descris ca 'judecatoarea se certa cu mine ca in piata'?!

Iata, acum stenografiez inregistrarea sedintei si vad, din 30 intrebari adresate martorului... la 28 mi-a raspuns judecatoarea!

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)