Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal?
Daca acel credit a fost cesionat, tot fara notificare, stiu ca cesiunea e inopozabila insa instantele din Bucuresti nu tin cont de lipsa notificarii de cesiune si resping contestatiile la executare pe acest motiv.
Lipsa notificarii ca creditul a devenit scadent poate fi un motiv de admitere a unei contestatii la executare?
De fapt, creditorul meu nu a comunicat nimic catre mine niciodata, nimic.
Cum este, va rog?
Multumesc.
Depinde ce scrie in contractul de credit. Dacă se menționează faptul că trebuie să fiți notificat, aveți șanse maxime. Altfel, nu cred ca aveți șanse să obțineți o hotărâre irevocabilă/defnitivă.
La Instanța de fond sunt judecători mai slab pregătiți, însă la apel/recurs nu veți mai beneficia de lipsa lor de pregătire.
Nu stiu acum de obligativitatea notificarii scadentei dar sigur este notiifcarea cesiunii obligatorie prin contract si prin lege. Si asa am sanse maxime? Sau care e diferenta?
Dacă, prin contract, este obligatorie notificarea scadenței anticipate, da - aveți șanse maxime. Pe cesiune v-am spus deja care sunt efectele lipsei notificării, o frecție la piciorul de lemn al recuperatorului de creanțe.
Ca să incheiem discuția într-un mod benefic dumneavoastră, vreau să vă spun ca prețul cesiunii a fost undeva la maxim 10% din debitul dumneavoastră față de bancă. Asadar, dacă le oferiți 20 %, sunt deja cu 100 % caștig.
16% a fost pretul cesiunii si ei sunt atat de ordinari ca au dat cateva mii si vor de la mine suta de mii si prin instanta, legal adica....cum pot eu sa le ofer ceva cand ei prin judecator spera la suta de mii de euro?
Nu stiu cum pot fi opriti....sunt tare suparat...si ca nu gasesc o solutie viabila sa stea in picioare....in avocati nu stiu daca sa mai cred ca si ei...zic una si judecatorul zice alta....si eu pierd multumesc
Soluții există, de cele mai multe ori executorii fac greșeli, creditorii fac greșeli, acestea pot fi speculate.
Dacă s-a cesionat creanța înseamnă că nu au găsit bunuri care să poată fi executate silit. Dacă nu aveți bunuri, nu aveți nici griji.
Eu am intrat de curând pe acest site, dar am ceva experiență de instanță, mai ales pe contestații. Vă pot spune că sunt puțini judecători care știu ce înseamnă executarea silită, iar dintre aceștia puțini se pricep la drept bancar. De aceea ziceam că aveți șanse să câștigați, pe acel motiv. Au câștigat și alții, cel puțin la judecătorie. Nu am cunoștință să existe soluții irevocabile de admitere contestație pe acest motiv.
Dacă aveți noroc să găsiți un avocat bun, îi bateți. Poate există motive mult mai bune decât ăsta. Succes!