avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CE SE POATE FACE DACA NU S-A EFECTUAT EVALUAREA ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CE SE POATE FACE DACA NU S-A EFECTUAT EVALUAREA PERFORMANTELOR PROFESIONA

Bua ziua!
Lucrez in administratie public de aprox. 9 ani.Din cauza neefectuarii evaluarilor profesionale, nu am fost promovata in treptele superioare de salarizare prevazute de normele legale in vigoare. Astfel ca , in momentul actual, dupa vechimea mentionata, detin fuctia publica cu grad de asistent, treapta de salarizare 2 - clasa III (adica o treapta /doua mai sus de debutant). Intrebarea mea este urmatoarea: cum se poate corecta acest aspect pentru a ajunge la gradul profesional aferent vechimii in specialitate si bineinteles, si a treptei de salarizare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 4 Iulie 2009
i am serios a scris:

deci din 1998 si pana in 2005 nu am obtinut decat o singura treapta).
se mai poate face ceva pe perioada din urma?
cine are posibilitatea sa revina asupra "nepropunerii mele" voite a sefului meu si implicit a directorului din acea perioada?

Pentru perioada 1998-2005 nu mai puteti face nimic, din mai multe ratiuni.
In primul rand, Legea nr. 188/1999 a fost publicata in M.O. in decembrie 1999 iar numirile in functii publice s-au facut in 2000.
In perioada 2001-2005 au produs efecte juridice mai multe acte normative care sunt, in prezent, abrogate. Niciunul din aceste acte normative nu a reglementat, vreodata, acordarea treptelor de salarizare, acestea acordandu-se de la intrarea in vigoare a Legii nr. 251/2006, lege care a restructurat functiile publice.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)