Stiti ca daca nu dati detalii nu puteti primi raspunsuri corecte si ar fi mai bine sa mergeti direct la un avocat cu actele de proprietate si cu actele din care reiese datoria ca sa va spuna ce si cum.
Daca datoria exista si dvs renuntati la bunurile dvs pentru a scapa de plata datoriei, cel caruia ii sunteti dator poate ataca renuntareaa dvs pentru ca il prejudiciaza de dreptul sau ....
Scenarii tot facem dar situatia dvs este una specifica.
E mao complicat decat ati aratat initial. Nu e ok sa stabiliti dv. tratamentul si sa intrebati medicul doar la cate ore se ia pilula... intreg tratamentul ar fi indicat sa fie stabilit de catre medic. Altfel, poate costa mai mult.
In cazu;l aratat, depinde daca situatia e actuala, potentiala, care sunt premisele aparitiei ei, daca imobilul exista deja, imprumutul la fel etc. Nu avem aproape nicio data concreta. or e nevoie de corelarea in timp a actelor, asa incat ceea ce intocmiti sa nu fie o frauda la lege si, deci, susceptibila de desfiintare. Caci atunci ati intocmit actul degeaba, doar va scoate suplimentar bani din buzunar.
Pentru inceput imi cer scuze ca nu am fost mai clara in prezentarea situatiei.
Sunt casatorita din iulie 2011, deci conform codului civil precedent din cate am inteles. Dupa casatorie am fost trimisa in judecata de un fost angajator, si din pacate pentru mine a castigat si trebuie sa platesc o suma de bani drept prejudiciu. Fostul angajator a obtinut incuviintarea executarii silite dar care pana in prezent nu s-a realizat datorita faptului ca nu am bunuri imobiliare pe numele meu. Sotul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin credit imobiliar in nume propriu anul acesta. Intrebarea mea initiala era daca se poate sa facem un acord notarial prin care sa poata achizitiona un apartament in nume propriu desi suntem casatoriti, iar acesta sa nu fie afectat de datoria mea. Am inteles din raspunsuri ca putem face un act notarial prin care sa schimbam regimul matrimonial cu cel al separatiei de bunuri. Bineinteles intentia noastra e sa facem aceste demersuri inainte de achizitie.