avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Propria lucrare de licenþã vândutã pe internet ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Propria lucrare de licenþã vândutã pe internet fãrã acordul meu - Ce soluþii am sã fiu despãgubit?

Bună ziua,

Am şi eu o întrebare, ce măsuri, din punct de vedere juridic, se pot lua împotriva persoanelor ce vând lucrări de licenţă ce nu le aparţin?
Lucrurile stau în felul următor, am intrat şi eu, ca majoritatea pe un program DC, lăsând astfel altor persoane ocazia de a descărca fişiere din calculatorul meu, doar că unul din acele fişiere era chiar lucrarea mea de licenţă, pe care acum văd cu stupoare că anumite persoane o vând fără ruşine. Presupun că e practic imposibil să dovedesc că aceea e lucrarea mea, însă chiar nu există nicio măsură ce se poate lua împotriva acestor persoane? Totuşi e evident că acele lucrări nu le aparţin, unii am văzut că nici măcar nu se deranjează să scoată numele autorului de drept, sau al îndrumătorului. Până la urmă trecând peste faptul că vând ceea ce nu le aparţine, obţin venituri pe care indubitabil nu le declară, mă îndoiesc că emit facturi şi tot aşa. Deci în concluzie, ce se poate face împotriva acestor şarlatani?

Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 23 Decembrie 2011
Bună seara, am înţeles că acum în 2011 s-a dat o lege ce pedepseşte aceşti bişniţari ce se ocupă cu vânzările de lucrări de licenţă. Aş vrea să ştiu cum îi pot reclama pe cei ce îmi vând proiectul, trebuie neapărat s-o cumpăr de la ei pentru a putea face reclamaţie? De asemenea mă interesează unde îi pot reclama, doar la poliţie? Ce şanse am de reuşită? Numai bine!
O intrebare retorica: cum a ajuns lucrarea dvs in mana unor asemenea persoane?

Traficul de lucrări de licențe nu apare ca infracțiune cu conținut distinct in Codul Penal. Fenomenul ar putea fi încadrat în sfera noțiunii de plagiat, așa cum este el definit de Legea 8/1996, privind protecția drepturilor de autor.
Decat în cazurile excepționale în care se demonstrează că studentul respectiv prezintă în fața comisiei de sustinere o lucrare obținută printr-o astfel de metodă. In acest caz, fiind vorba despre un plagiat, el va putea raspunde penal , conform articolului 141 din Legea nr.8/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Retur bani licenta (fara factura) Sebastian11@ Sebastian11@ Buna ziua! Am achizitionat o licenta recent de la o firma care se ocupa de realizari proiecte de licenta/doctorat etc. Si sunt foarte dezamagit de ceea ce ... (vezi toată discuția)
Plagiat disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)