avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitatea de a vinde un apartament cand sunt mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitatea de a vinde un apartament cand sunt mai multi proprietari

am urmatoarea situatie si as vrea un raspuns si un sfat in acelasi timp:
locuiesc impreuna cu sotia mea si cu cei doi copii ai nostrii intr-un apartament cu 4 camere. Tot in acest apartament mai locuiesc tatal, fratele si sora sotiei mele. Proprietarii apartamentului sunt tatal si mama sotiei, dar din pacate mama sotiei a decedat in urma cu 10 luni. Întrebarea mea este tatal sotiei poate vinde acest apartament fara acordul unuia din copiii sau a tuturora sau este nevoie de a face succesiunea ceea ce cred eu implica acordul copiilor pentru a face acest lucru? Va multumesc anticipat.












Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:33, 11 Ianuarie 2015
dupa ce se face succesiunea ,tatal dumneavoastra poate vinde apartamentul fara consimtamantul copiilor numai prin instanta ,daca nu se ajunge la o intelegere,si fiecare dintre copii isi va primi cota parte din mostenirea mamei ,asa am facut eu cu mama,numai cu hotararea judecatoreasca am putut vinde apartamentul cu toate ce celelalte doua surori nu au fost de acord ,dar si-au primit partea lor de bani din mostenire!!
ciprianpaul a scris:

va multumesc pentru raspuns.
in cazul in care unul sau toti copii nu vor sa se vanda apartamentul se poate opune?


Daca unul din mostenitori se va opune nu se va putea vinde.
Este posibil sa fie necesar sa faceti la instanta partajul succesoral daca nu va intelegeti.
Daca cei care locuiesc acolo si nu vor sa plece nu are niciun sens pentru ei sa se grabeasca ca sa plece...si sa semneze ceva...

Daca va grabiti ar fi bine ca deja sa deschideti procesul si sa nu mai pierdeti vremea inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)