Am pe scara blocului in care locuiesc urmatoarea problema: X (femeie) locuieste cu sotul Y impreuna cu cumnatul si soacra Z in locuinta acesteia din urma. Cumnatul va iesi din discutii intrucat nu apare in poveste nici de o parte nici de alta. X a venit de la munca din strainatate in luna decembrie 2014 si intre ea pe de o parte si sotul si soacra pe de alta parte a inceput un razboi cu jigniri de o parte si de alta si agresiuni reciproce. La mijloc e si un copil de 3 ani. X isi acuza sotul si soacra ca vor sa o otraveasca, ca ii pun diverse substante in mancare si bauturi, o agreseaza, ceilalti o acuza si ei de agresiune fata de soacra, de neglijenta fata de copil in sensul ca il scoate afara din casa ziua, noaptea, pe ploaie, pe ger, nu ii acorda atentie prin casa, are un comportament agresiv verbal etc. Au fost situatii in care sotul a izgonit-o din locuinta, cand X a plecat de buna voie si a revenit dupa un timp, iar intr-o noapte chiar a dormit intr-un centru maternal (a doua zi a plecat - X zicand odata ca au dat-o afara ca nu mai aveau locuri, iar alta data ca au dat-o afara pur si simplu si ca au facut-o nesimtita). X ar avea posibilitatea sa mearga atat la tatal sau cat si la mama sa (acestia fiind divortati si locuiesc in localitati diferite) in mediul rural, in apropiere de localitatea de domiciliu, insa nu vrea (se pare ca a prins gustul urbanului si este dependenta de internet - Facebook). Cu privire la divort, desi ambele parti isi promit ca vor demara procedurile, nu fac nimic in sensul asta si asteapta ca celalalt sa fie cel care face acest pas (sub motivatia ca nu au bani). Nici macar calea cea mai scurta (divortul amiabil). Pe X cred ca o sperie totusi ideea de divort intrucat ar trebui sa paraseasca locuinta si sa-si caute altceva, in conditiile in care nu lucreaza. Ea ar dori ca soacra si sotul sa fie cei ce pleaca din casa, desi soacra este cea care lucraza, iar sotul are o pensie de boala. Care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmeze ambele parti pentru a termina razboiul? Plangeri la politie s-au facut, s-au intocmit dosare, s-au dat amenzi, dar acestia continua sa convietuiasca in acelasi apartament si circul continua.
Incercati la mediator dar fara bani nu cred ca se va reusi nimic intrucat mediatorul nu cred ca va media.
Poate gasiti un mediator care sa ia bani putini.