Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care se afla in Romania cu viza acordata in scopul vizitei.
As dori sa stiu ce trebuie facut dupa incheierea casatoriei pentru ca acesta sa-si poata prelungi sederea si sa obtina mai apoi drept de lucru pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc pentru ajutor..
Eu am fost casatorita 8 ani cu un cetatean arab si avem impreuna 2 copii. Procedura de obtinere a vizei este diferita acum. Noi ne-am casatorit in 1993 in Liban si am transcris apoi casatoria in Romania. Cand a venit insa in Romania, a venit cu viza de turist si nu era transcrisa casatoria. Am facut niste demersuri speciale atunci dar nu stiu ce s-a mai schimbat in regimul de vize. Anul trecut cand a venit in tara stiu ca mi-a trebuit o declaratie la notariat pe care el a depus-o la ambasada pentru obtinerea vizei.
Eu te sfatuiesc asa din experienta: du-te la Pasapoarte in str. Nicolae Iorga (nu stiu exact cum ii spune dar este mai in fundul curtii , pe stanga). Acolo este serviciul pentru straini. Intrati, luati un bonulet de ordine de la automat si pana va vine randul cititi tot ce este afisat pe la ghisee. Este vorba de formalitati diferite pentru situatii diferite. Daca nu ati inteles de acolo unde va incadrati, asteptati sa va strige nr. la ghiseu si cereti lamuriri acolo.
Din pacate formalitatile se schimba foarte des si este bine sa obtineti informatii cat mai recente si mai exacte.
Mult succes!
in cazul in care te vei casatori cu un cetatean strain non comunitar, acesta va trebui sa se intoarca in tara sa, pentru a solicita viza de lunga sedere ( intrebati la ambasada romanieie din tara sa de origine care sunt actele necesare in vederea obtineriii vizei). sotul meu a obtinut in 30 de zile.bafta!
buna ziua
Am gasit acest forum din intamplare
Am aceeasi problema
Locuesc in Romania si am prietena din China Ne cunoastem de mult timp ne-am indragostit unul de altul si am hotarat ca in viitorul apropiat adica cat mai posibil sa o aduc in Romania si sa ne casatorim
Cum pot sa realizez astA SI ce acte imi trebuie mie si ei (mai ales ei ) si care sunt pasii de urmat???????????????
Intentia este sa o aduc in vizita ( cu viza pe 3 luni ) si ea sa vina in Ro. cu actele necesare pt casatorie)
M-am interesat si la oficiul pt casatorii din orasul unde locuesc si Doamna de acolo( cu functia cea mai inalta ,mi-a citit articolul de lege unde era scris
-- document de identitate (pasaport )
--- Un document prin care statulChinez o lasa,Ea indeplineste conditiile pentru a se casatorii cu mine
--- certificatul ei de nastere in original
Problema este ca ea nu stie de unde sa ceara acest act
Stiu ca treaba asta cu actele este dificila SI DACA ESTE CINEVA CARE A FACUT ACESTI PASI IN ACEASTA PERIOADA PT CA REGULILE SE SCHIMBA DES SI MAI ALES CU O PERSOANA DIN CHINA O ROG SA MA AJUTE
In prima faza doresc numai sa ma pot casatorii dupa aceea o so rezolvam cu actele
Sfatul meu este ca viza sa fie obtinuta in scopul casatoriei si nu altul.
Trebuie respectat scopul intrarii in tara. Ar fi bine sa se duca la ambasada Romaniei de acolo si sa ceara mai multe amanunte. Asta este cea mai sfanta cale .
Puteti sa cautati si pe net, ma gandesc ca serviciul cu strainii(nu stiu denumirea excata) ar trebui sa aiba liste de acte necesare pentru divertse situatii.
Mult succes!