avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean strain

Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care se afla in Romania cu viza acordata in scopul vizitei.
As dori sa stiu ce trebuie facut dupa incheierea casatoriei pentru ca acesta sa-si poata prelungi sederea si sa obtina mai apoi drept de lucru pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc pentru ajutor..
Cel mai recent răspuns: Alexa2010 , utilizator 20:34, 12 Octombrie 2010
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voastra
Am intrebat acest lucru la ambasada Ro din China Acolo mi sa spus ca trebuie viza de lunga sedere ,cu drept de lucru,sa fie angajata in Ro.M-am interesat de acest lucru este foarte complicat de facut ,In prima faza trebuie ca o societate comerciala sa fa ca o cere re de angajare si tre sa explice de ce are nevoie de o chinezoaica Am inteles ca trebuie aprobari peste aprobari

Suntem doar doi tineri care ne iubim si trebuie sa existe o cale mai usoara
la oficiul de casatorii spune numai de 3 acte pe care trebuie sa le aiba -passaport
-act prin care statul chinez este de acord cu casatoria adica o lasa pe ea sa se casatoreasca cu mine
-- certificat de nastere
Nu inteleg de ce trebuie sa fie angajata Oamenii se pot casatorii fara sa fie angajati
va multumesc Asa cred si eu
Totusi am auzi ca ambasada chinei poate juca rolul statului chinez si poate elibera o serie de acte O sa dau cateva telefoane sa ma interesez Am incercat de cateva ori dar au fost ocupati
Procedurile sunt complicate, intr-adevar, sunt insa oameni care s-au casatorit, au familii si traiesc fericiti, doar Romania este plina de astfel de situatii.
Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez, care locuieste in acest moment acolo in Pakistan. As vrea sa stiu daca poate solicita viza pentru casatorie la ambasada romana de acolo si imediat ce ajunge sa ne casatorim?
Sau in cazul in care vine cu viza de turist si ne casatorim, nu exista nici o cale pentru a ramane aici si a incerca sa obtinem drept de lucru si sa prelungim viza cumva?
Unde pot afla ce acte sunt necesare pentru casatorie?

M-as bucura daca mi-ar putea lamuri aceste necunoscute..O zi buna tuturor!
Am auzit ca s-a dat o lege ,prin care odata ce un cetatean strain este casatorit cu un cetatean roman nu mai poate fi intors in tara de origine Bine inteles ca se va verifica de catre autoritati daca casatoria este sau nu de convenienta Am auzit ca aceasta se verifica de catre prin interviu si vizita la domiciliu
Va dau adresa unde am citit vestea cea buna
[ link extern ]
Cat despre dreptul de munca nu stiu Eu in principal si in prima faza vreau sa putem sa fim impreuna Dupa aceea o sa vedem cum sta treaba
Multumesc din suflet, itr-adevar o veste buna!! Am citit articolul, ma ingrijoreaza un pic acea suma minima de 50 Euro/zi, cam mult..daca va primi viza pentru 3 luni (90 zile) asta inseamna 4500 Euro?? In cazul in care iau asupra mea rsponsabilitatea de a suporta intretinerea lui cat timp este in Romania, va mai fi oare necesara aceasta suma??
Daca 4500 Euro este enorm chiar pentru Romania, iti imaginezi cum este pentru Pakistan!!
Ceva nu mi se pare ok..
Mi-a fost de ajutor articolul trimis de tine, daca mai ai vesti legat de acest subiect...
O seara placuta in continuare!

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Legislatia dreptului de obtinere a cetateniei romane marypya marypya in curand urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez in Pakistan,dar am convenit de comun acord ca daca intr-o saptamana nu vreau sa locium in tara lui ... (vezi toată discuția)