avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean strain

Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care se afla in Romania cu viza acordata in scopul vizitei.
As dori sa stiu ce trebuie facut dupa incheierea casatoriei pentru ca acesta sa-si poata prelungi sederea si sa obtina mai apoi drept de lucru pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc pentru ajutor..
Cel mai recent răspuns: Alexa2010 , utilizator 20:34, 12 Octombrie 2010
Despre suma necesara daca te angajezi ca il intreti,adica i oferi de mancare si cazare Lui nu i va mai trebui sa aiba la el acesti bani Oricaum pentru a face invitatie iti trebuie sa ai in cont 30 euro/zi adica 2700 euro pt 3 luni incearca sa vorbesti cu ambasada romaniei din Pachistan si cu Oficiul roman de emigrari(ORI)
eu am intrebat la serviciul de emigrari si mi-au zis ca foarte simpla este casatoria cu chinezoaica la consulatul romaniei din china (shanghai)
Multumesc mult de mesaj
Prima data o sa incerc casatoria in Romania si daca nu este posibil (Ca stim la Ro este totul complicat) o sa ma casatoresc cu ea in China si o so aduc aici prin reintregire de familie
Am intrebat la oficiul de casatorii din oras si le trebuie un act prin care autoritatiile chineze sunt de acord ca ea sa se casatoreasca cu mine la Ro Am crezut a e simplu de obtinut dar se pare ca nu este asa Acum cautam o modalitate de a obtine acest act .
la ambasada Ro mi-a spus ceva foarte complicat ( cu viza de lunga sedere ,cu drept de munca (acest lucru este extrem de greu de obtinut)
Am sa intreb din nou la ambasada
Daca am abtine acel act ar fi f simplu Vine aici cu vizita ,are acte la ea depunem dosar si in 2 saptamani am fi casatoriti
buna seara,sunt in aceiasi situatie ca si dumneavoastra doresc sa ma casatoresc cu prietenul meu cetatean strain in Romania si sincer nu mai inteleg nimic pt ca raspunsurile pe care le primim sunt diferite de aceea va rog sa-mi spuneti dc ati reusit sa va casatoriti si cum,va rog frumos.va multumesc,o seara placuta.
Nu am reusit sa ma casatoresc inca Dureaza mult cu actele (stiti cum este cu birocratia) .Pentru casatorie ,am intrebat la oficiul starii civile Prietenei mele i trebuie 3 acte foarte importante -- pasaport (copie) ,--certificat nastere , -- un act prin care sa se precizeze ca statul la care este cetatean prietena mea (china)este de acord ca ea sa se casatoreasca cu mine in Romania Pe document sa fie trecute numele si datele de identificare a ei ,numele si datele mele de identificare( ex adresa,CNP)Acest document este eliberat de autoritatiile statului de unde prietena mea face parte sau de ambasada. In cazul dumneavoastra depinde de legiile statului de unde prietenul dumneavoastra este .
Sper sa reusesc sa ma casatoresc cu prietena mea cat mai repede si sa fie "OK" treaba cu actele
Aveti dreptate respunsurile sunt diferite Ar trebui sa fie o cale foarte clara si usor de urmat pentru a realiza o casatorie intre straini
Intrebati oficiul starii civile unde vreti sa va casatoriti cat si ambasada tarii din care este prietenul d-voastra(ambasada din ro)

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Legislatia dreptului de obtinere a cetateniei romane marypya marypya in curand urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez in Pakistan,dar am convenit de comun acord ca daca intr-o saptamana nu vreau sa locium in tara lui ... (vezi toată discuția)