avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... apa pluvială
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

apa pluvială

Bună ziua,
În cazul în care solicităm operatorului care ne furnizeaza apa si serviciile de canal încetarea contractului de furnizare a serviciului de alimentare cu apă mai putem fi obligați să plătim și apa meteorică, rezultată din ploi?
Suntem o societatea comercială ce are o suprafață destul de întinsă, dar a cărei activitate e restrânsă doar pe o parte din această suprafață. 90% din contravaloarea facturii pentru apă o reprezintă apa pluvială, iar această factură se ridică la o valoare mult prea mare pentru a o putea suporta. Practic, noi consumăm puțină apă, doar pentru grupurile sanitare, însă plătim de zece ori valoarea apei consumate, din cauza acestei ape pluviale.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:03, 20 Ianuarie 2015
Modul de calcul al apei meteorice se face in baza legii nr. 241/2006, legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
Repartizarea pentru fiecare apartament se face in baza unui regulament de organizare si functionare a serviciul de alimentare cu apa si canalizare, aprobat de Consiliul local si de ANRSC
Conform Contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare , Art.11.3 “
stabilirea cantităţii de apă pluvială (Qm) preluată în reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă pluvială comunicată de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator (cu excepţia persoanelor fizice si a asociaţiilor de proprietari/locatari), verificate cu datele din actul de proprietate şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006, şi anume:

- 0,85 – pentru suprafeţele construite (SC);
- 0,05 – pentru suprafeţe neconstruite (SN),
utilizând relaţia de calcul analitic:

Qm = (SC X 0,85 + SN X 0,05) X k unde:

K = cantitatea specifică de apă pluvială comunicată de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru luna anterioară emiterii facturii (exprimată în mc/mp). ”

Furnizorul de utilitati apa taxeaza si canalizarea, apa menajera.
Apa de ploaie se colecteaza, se scurge de pe terase in canalizarea orasului indiferent ca se scurge pe conducte pluviale in interiorul sau in exteriorul blocului.
Cantitatea de apa pluviala este taxata in functie de suprafata teraselor blocurilor.
Apa pluviala se factureaza ca si inainte propotional cu suprafata teraselor luate in calcul si conform legii ar trebuie repartizata pe cota indiviza.
plătim de zece ori valoarea apei consumate, din cauza acestei ape pluviale.

Sunt 2 aspecte distincte ,consumul individual de apa si valorile de apa de ploaie comunicate de autoritati si introduse de furnizorul de utilitati in formula finala pentru facturare consum apa
Întrebarea mea era alta.
Dacă solicităm încetarea contractului de furnizare a apei, ne mai poate factura operatorul apa pluvială?
Chiar daca solicitati rezilierea contractului furnizare apa,furnizorul de utilitati in continuare va calcula si emite factura c/v apa pluviala
Aspectul ca nu mai utilizati apa din sistemul centralizat ,nu are ca efect neutilizarea sistemului de preluare apa meteorica de pe suprafata de teren pe care o detineti
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)
Costul apei meteo dan61 dan61 As vrea sa va rog sa mi spuneti cum se repartizeaza costul apei meteo? (vezi toată discuția)
Apa meteorica - facturare abuziva zinca iulian zinca iulian Facturarea apei meteorice - cum o putem desfiinta ? (vezi toată discuția)