avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daune proces contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daune proces contencios

Am doua intrebari va rog
-Daca la fond nu s-au cerut daune, se pot cere pe calea recursului?
-Cand se pot cere daune daca ai castigat o actiune in contencios daca nu sau cerut in faza initiala a judecatii?!fac referire in sensul art.19 din legea 544/2004

Termenul de prescripţie pentru despăgubiri
"(1) Când persoana vătămată a cerut anularea actului administrativ, fără a cere în acelaşi timp şi despăgubiri, termenul de prescripţie pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei"
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 09:36, 21 Ianuarie 2015
- Nu se pot solicita in recurs, daca nu s-au cerut la fond.
- 3 ani de cand s-a cunoscut paguba pe care o solicitati spre a fi reparata. Daca nu s-a cerut la fond, se introduce o noua cerere si se constituie dosar nou.
Adica de la ramanerea definitiva a solutiei date,in cazul in care nu s-a cerut odata cu actiunea principala ?!!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu am solicitat daune in contencios administrativ le pot solicita ulterior solutionarii litigiului? geo-vem geo-vem într-un proces de contencios castigat cu o instituție a statului in care nai cerut daune de nici un fel, te poti indrepta dupa ce ramane definitiva acea ... (vezi toată discuția)
Daune morale contencios administrativ sjmisss sjmisss in 2010 am fost exmatriculat din scoala de ag politie campina pt nepromovarea unui examen, iar in 11 februarie 2011 am castigat la curtea de apel cj recursul ... (vezi toată discuția)