Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca firma la care a lucrat fratele meu care a decedat, este obligata sa plateasca ajutor de deces, deoarece reprezentantul acesteia refuza aceasta plata
Va multumesc
Cred ca va referiti la ajutorul de inmormantare care se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., in c.cm. sau in reg,intern al angajatorului si nu la jutorul de deces este acordat in baza Legii 263/2010, ajutoare care sunt distincte si care se pot acorda cumulat.
1. Angajatorul este obligat de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sa plateasca ajutorul de deces.
2. - Suma pe care o plateste o recupereaza de la Casa de Pensii prin diminuarea contributiilor la pensie cu suma platita ca ajutor de deces.
- Aceste lucruri ar trebui sa le stie contabilul unitatii, cei de la resurse umane sau juristul unitatii.
3. Daca angajatorul refuza in continuare faceti sesizare la Casa de Pensii si el va plati si amenda contraventionala si va plati si ajutorul de deces.
Ajutor de deces
nacurmei
Buna
in martie 2011 am nascut un copil si dupa 1 zi a murit, mi a cazut cerul peste mine.de la primarie ni sa spus ca ar trebui sa primim si noi un ... (vezi toată discuția)
deces parinte
rak0770
Parintele unui salariat a decedat. Pe mine ca angajator ma obliga vreo lege sa-i dau vreun ajutor banesc? Ce lege? Nu avem contract colectiv de munca. (vezi toată discuția)