Am mostenit o casa in duplex cu 2 adrese care a apartinut bunicului meu. Bunicul meu a avut o concubina care poseda un act de uzufruct viager pe una dintre adrese datat din 1995. M-ar interesa: daca dumneai (concubina)are drept de posesie ce proprietar mai sunt eu pe adresa aceea? Eu daca vreau sa duc un dulap in partea ei de casa am voie? Si daca vreau sa aduc imbunatatiri( sa schimb acoperisul) am nevoie de acordul dumneai? Si totodata ca sa nu am probleme cui sa ma ma adresez pt obtinerea actelor necesare pt autorizarea lucrarilor de imbunatatire?Mentionez ca dansa locuieste acolo, la una dintre adrese dumneai si la cealalta eu.
Nu se pune problema de incalcare a proprietatii,deoarece,cum v-am spus dvs.ramaneti proprietar,nuda proprietate,adica dispozitia materiala si juridica a bunului.Nu cred ca ptr.un dulap s-ar pune problema ca incalcati dreptul ei viager.
Uzufruct
plopilor
uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)