avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VALOARE DIURNA LEGALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VALOARE DIURNA LEGALA

As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adina i , utilizator 12:34, 14 Iulie 2009
daca asa este statuat in ccm sau prin alte decizii atunci este corect
Atunci m-ati bulversat. Compesarea de 30ROn este optionala ?
Nu are cum sa fie optionala .. 30 lei se acorda in situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile de mai jos:
a) în cazul cazării în structurile de primire turistice, în limita tarifelor practicate în structurile de 2 stele, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi;
b) în situaţii deosebite, rezultate din declaraţii pe propria răspundere, în care, ca urmare a imposibilităţii cazării în structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisă în delegare a fost cazată în structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face în limita tarifelor practicate în structurile de primire turistice de 3 stele pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi.
c) În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.
Am citit intr-o revista de fiscalitate ca s-a modificat valoarea diurnei legale de la 13 la 31 lei incepand cu mai 2009. Din pacate nu scria si nr MO. Aveti cumva informatia asta ? In care lege/OG/HG s-a publicat sau este o eroare de tipar in revista si au inversat cifrele. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc Sandybel Sandybel care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator? Multumesc! Dar tot nu ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)