avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare microintreprindere

Cum spuneam si in alt topic, doresc sa imi deschid un SRL in care sunt unic asociat, pe care sa il declar microintreprindere.
Una din conditii este sa am minim un angajat. Am inteles din alte topicuri ca eu pot fi si administrator si angajat al firmei mele. Problema intervine acum:
Eu sunt deja angajat la o alta firma cu carte de munca si as dori deocamdata sa ramana situatia asa cum este. Ca atare nu ma pot angaja cu carte de munca la firma mea. In cazul in care fac un contract de colaborare (sau conventie civila de prestari servicii cum au denumit-o contabilul si cu fata de la HR de la firma la care lucrez in prezent) mai pot declara firma microintreprindere? Sau este obligatoriu sa ma angajez cu carte de munca la propria firma?
Cel mai recent răspuns: getarus2006 , utilizator 14:59, 10 Decembrie 2009
Intr-o soscietate puteti dobandi calitatea de salariat, supunandu-va astfel legislatiei muncii -caz in care puteti incheia un contract colectiv de munca cu fractiune de norma, si astfel puteti sa stabiliti incadrarea in functie, conform COR, si nivelul salarizarii. Altfel spus, puteti sa va angajati in functia de administrator, cu conditia sa respectati prevederile COR privind pregatirea profesionala.

Sau puteti primi mandat de adminstrator -in baza unui contract de administrare pe care il incheiati intre societate in calitate de persoana juridica, pentru care va semna asociatul, si Dvs. in calitate de persoana fizica, pentru care veti semna personal. In acest contract stabiliti si nivelul remuneratiei sau il dati cu titlul gratuit.

Va rog cititi:
1. soscietate =societate
2. contract colectiv de munca =contract individual de munca

Scuze pentru graba
Hop si eu in discutiile voastre!
Pai daca este asociat unic cum sa se angajeze pe sine? Nu asta a fost cearta si discutia de nu stiu cata vreme, ca o societate in care asociatul este unic nu se poate angaja pe sine ?
A aparut o reglementare noua?:sorry:#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa infiintarea unei societati comerciale fara angajati? irinaglisa irinaglisa Intentionez sa infiintez o firma de prestare servicii de cursuri de limbi straine, in special limba germana. De activitate ma voi ocupa eu pentru inceput, cel ... (vezi toată discuția)
Poate functiona o societate comerciala fara niciun salariat ? Valentin Geapana Valentin Geapana Buna ziua ! Intrebarea este cea de mai-sus si va multumesc anticipat pentru eventualele reaspunsuri. (vezi toată discuția)
Plata salariului pe firma sub forma de consultanta pentru afaceri si management andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Dragii mei, As avea si eu nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: tocmai am primit o oferta din partea angajatorului meu de a-mi fi platit ... (vezi toată discuția)