avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fond de mediu ambalaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fond de mediu ambalaje

Buna ziua!

Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit.
Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie (vin cu a doua mai tarziu, sa nu va zapacesc din prima):
Fondul de mediu pentru ambalajele puse pe piata - am citit legislatia pe toate partile si am inteles ca se plateste doar de catre comerciantii care pun pentru prima data pe piata ambalaje/ produse ambalate. Buuuun. Situatia mea este: achizitionam de la diversi comerciantiL folie rafie (dreptunghiuri, nu saci), folie plastic rola 100 m si banda ingusta din plastic (pt legat baloti). Eu produc vatelina, pe care o ambalez in folie de rafie, o leg cu banda de plastic, o pun pe paleti si o infasor in folia de plastic. Intrebarea este: cine va plati fondul de mediu? Mai exact: se considera ca ei imi vand ambalaje? sau ele sunt altceva (nu stiu ce) si eu la "transform" in ambalaje? Nu vreau definitii din legislatie, ca imi fac ochii margele de cate ori le-am citit, am impresia ca nu mai cunosc nici limba romana #-o
Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: mevaioana , utilizator 11:34, 11 Februarie 2015
Multumesc inca o data pentru ajutor, m-am lamurit cu unele aspecte, dar mi-ati deschis altele... :)))
In autorizatia de mediu nu avem specificat un cod anume. La activitate autorizata avem: "colectarea, recuperarea si comercializarea deseurilor nepericuloase, fabricarea maselor plastice in forma primara si fabricarea produselor din materiale plastice".
In privinta inregistrarilor contabile cu valoare justa/ de piata, sper sa ma descurce colega de la contabilitate, ca sunt in ceata bine...
Cu privire la certificatele de valorificare, exista un model ce trebuie completat? sau trebuie sa ne intocmim propriul format?
Multumesc pentru tot

Cu stima,
Eva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate catre fondul pentru mediu potrivit oug nr.196/ 2005 tamarka tamarka Stimati colegi, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema: in prezent firma in care lucrez este verificata de fondul de mediu privind ... (vezi toată discuția)