Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ma intrebam ce as putea face pentru a indrepta lucrurile realizate in trecut?
Curierul postal (gen Sprint curier, Fan curier, etc, nu fac reclama, doar pentru intelegere) care vine la usa sa iti aduca un pachet (trimis de la un furnizor, de la dvs. de exemplu) nu scoare bon pe casa de marcat, ci taie chitanta. Ok?
Va vorbesc ca si proprietar de magazin online de peste 10 ani:
Cand un client comanda ceva de la dvs. trebuie sa-i faceti factura (cost produs + taxe transport).
Clientul primeste chitanta de la transportator (curier/posta etc.). Dvs. primiti banii apoi de la transportator.
Nu exista nici un temei sa taiati chitanta sau bon fiscal clientului, cu exceptia cazului in care banii trec din mana clientului direct in contul dvs. sau in mâna dvs, fara intermediar (ceea ce se pare ca nu e cazul).
Nota: Daca clientul refuza pachetul, anulati factura, emitand alta cu minus (in momentul in care se intoarce pachetul).
Din pacate, ati primit informatii eronate in legatura cu exceptiile. In cazul pe care l-ati descris (livrarea printr-un angajat al firmei dvs), sunteti obligat sa emiteti bon fiscal (pe care angajatul dvs il va inmana impreuna cu factura si produsele, la livrare. Stiu sigur deoarece am vazut cum un magazin online a fost amendat exact pe acest temei (5000 lei parca).
O varianta prin care ati putea livra fara sa emiteti bon fiscal este atunci cand clientii va achita comanda prin banca. Atunci acea incasare se va inregistra in contabilitate pe baza extrasului de cont, exact la fel cum inregistrati incasarile de la curier.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015 QED, utilizator