avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical in perioada de somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical in perioada de somaj tehnic

Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema: se poate lua concediul medical dupa ce intri in statutul de asteptare(somaj tehnic) si daca da cum se calculeaza banii ce trebuiesc luati pe acel concediu medical? Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:03, 14 Iunie 2009
lorelayold:
1. Plecam de la prezumtia ca un certificat medical este eliberat "pe bune" nu pentru a merge in vacanta la munte(!?).
2. Interesante intrebari! Romanul gaseste mereu "antidot" la orice situatie (cu complicitatea medicilor, in acest caz).
3. Aveti dreptate sa vedeti asa problema Eu nu am avut asemenea situatii in activitatea mea de peste 35 de ani de munca, dar o sa reflectez la asta.
lorelayold:
Sincer nu am intalnit situatiile de care spui, si asat probabil pentru ca in acele perioade omul neavand salariu in ultimele luni (daca e in fara plata) s-ar putea sa nu aiba baza de calcul. Bine, asta e dusa oarecum la extrem.

Dar desi nu pare o abordare logica, cred totusi ca este legala. Pe un alt topic aici, am sustinut initial ca nu ai de ce sa faci suspendare la suspendare (era vorba tot de medical in somaj tehnic) si au sarit toti colegii sa ma lamarueasca ca o suspendare de drept taie suspendarea din initiativa angajatorului si aproape m-au lamurit.

Dar avem cealata situatie cand omul eset in somaj adevarta si in mod foarte legal el sta acasa sau munceste la tara sau face ce vrea el, se plimba si daca se imbolnaveste, tot foarte legal i se plateste concediul medical !

Presupun ca in baza faptului ca s-a contribuit la sistemul de sanatate exista acest drept de a i se plati concediul medical si daca e in somaj si daca e in somaj tehnic si chiar si daca e in concediu fara plata.
Plata acestuia este dreptul omului care este asigurat.
Multumesc tuturor pentru raspuns, m-ati lamurit:thumbup:...am eu obiceiul de a intra in substratul problemei cand nu este cazul:blush2:, ...noroc cu dumneavoastra ca ma aduceti pe linia de plutire, sa accept situatia asa cum este, nu dupa cum vrea logica mea:sorry:

Multumesc tuturor si daca ma voi confrunta cu aceste probleme va anunt cum stau exact lucrurile:D
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
lorelayold76, utilizator
Sa stii ca nu esti singura careia i se pare 'aiurea' sa plaetsti un medical cuiva care sta acasa, nu munceste.
Am avut aceeasi discutie cu medicul de familie care credea ca face o ilegalitate daca elibereaza un concediu medical pentru a fi depus de cineva care este in somaj. Pe celasi pricipiu, pai daca sta acasa cum sa i se plateasca medical?!

Dar pe de alta parte daca gandesti ca omul este asigurat in sistemul de sanatate si daca te gandesti ca e normal sa functioneze ca orice sistem de asigurari, adica platesc niste bani/prime lunar pentru ca atunci cand se intampla evenimentul asiguurat sa am dreptul la o despagubire, atunci nu mai pare asa iligic, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada somajului tehnic Anghel Mihaiela Anghel Mihaiela Cine plateste indemnuzatia de Concediu Medical pt. un salariat a carui activitate este suspendata conf. OUG 4/2010 (somaj tehnic) ? Angajatorul sau Ag.Somaj ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic berceanu berceanu As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care, un salariat, aflat in somaj tehnic, se imbolnaveste si aduce certificat de concediu medical.Care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)