Buna ziua. Am un copil , este pe numele meu.. Tatal vrea sa mi-l ia printr-un proces vrand sa faca un test ADN.. El nu ma ajutat cu nimic nici pe timpul sarcinii si nici dupa ce am nascut. Baiatul are 6 luni si stam la mama mea acasa. Daca ma da in judecata poate castiga procesul avand in vedere ca e pe numele meu si eu nu vreau ca el sa il recunoasca? Eu nu lucrez , nu am nici un venit. Va multumesc si astept un raspuns.
buna seara! astazi am fost agresata de tatal copilului si amenintata ca poate veni oricand sa il vada... Are dreptul sa intre in casa parintilor mei sa isi vada copilul cand vrea el si la orice ora vrea el nefiind trecut ca tata pe actul de nastere si nefiind casatoriti? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a putea impiedica violenta domestica din partea lui?
Chiar dacă nu e trecut pe Certificatul de naştere al copilului, de mâine poate fi trecut, merge la notar şi dă o declaraţie, atât. Numai dacă nu el este tatăl, vă puteţi opune.
Puteţi să nu-i deschideţi poarta, în cazul acesta vă va reclama la protecţia Copilului şi la Autoritatea Tutelară, veţi fi vizitată de funcţionarii de acolo, căte reclamaţii, atâtea vizite.
El poate cere program de relaţii cu copilul şi dvs. sunteţi obligată să-l respectaţi.
Singurul lucru pe care-l puteţi face este ca, în situaţiile ca cea de astăzi, să înregistraţi ameninţările, puteţi şi cu telefonul şi sunaţi la 112 , la poliţie. La cea mai mică vânătaie, mergeţi la medicina Legală să vă dea certificat.
Nu uiati: Poliţia + Medicina legală, una fără alta nu are valoare.
N-are dreptul să intre în casa părinţilor dvs. fără ca ei să-i permită, este încălcarea proprietăţii private. Dacă intră cu forţa sau refuză părăsirea incintei, sunaţi din nou la 112.
[editat] Deocamdata este un strain atat pentru ea cat si pentru copil deci trebuie sunat la 112 si anuntat ca v-a agresat.
Intr-adevar, asa cum spune d-na M, nu are dreptul sa intre in casa parintilor d-voastra fara voia lor, e infractiune daca face asta.
In legatura cu "de mâine poate fi trecut, merge la notar şi dă o declaraţie, atât", nu-i chiar asa simplu, stim cu totii ca sunt cativa tatici care vor sa-si recunoasca copii si nu reusesc pt ca nu au certificatul de nastere al copilului, deci dureaza recunoasterea asta, nu-i asa simplu.
Pana va avea tatal hotarare judecatoreasca cu program de vizitare, ramasa definitiva, mai trece multa apa pe Somes ... mai ales ca, dupa apucaturi pare un om care nu merge pe calea legala pentru a rezolva problemele deci va dura pana sa intreprinda ceva legal in aceasta directie asta constituind avantaj pt mama care, deocamdata, il poate tine la distanta cu ajutorul Politiei, eventual poate cere un ordin de restrictie care sa-l oblige sa stea la distanta fata de ei.
Pentru a avea acces si a fi admis acest ordin de protectie este necesar ca solicitantul să îndeplinească şi să probeze calitatea de victimă a violenţei în familie.
În textul art. 5 legiuitorul defineşte noţiunea de membru de familie conferindu-i un înţeles special şi extensiv faţă de legea civilă în general, cuprinzând în scopul aplicării acestei legi:
• ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;
• soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;
• persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;
• tutorele sau altă persoană care exercită în fapt sau în drept drepturile faţă de persoana copilului;
• reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală sau handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.