avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca

Buna ziua,
Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu.
Am facut la notar un antecontract de vanzare-cumparare, cu acesta cumpărătorul a ajuns la banca,problema este ca banca nu a luat deloc legatura cu mine,iar in contractul de vanzare- cumparare,Dna notar a spus ca pe mine nu trebuie sa ma interesze banca ,cumpărătorul fiind cel care se va obliga sa-îmi vireze banii in contul meu,dupa semnarea actului final de vanzare cumparare ,la 7 zile dupa semnarea acestui contract,cu clauze stipulate pt mine vânzătorul: pact comisoriu ,care in caz ca cumpărătorul nu mi- ar vira banii contractul ar deveni nul de drept si as ,,redeveni proprietar,,
Rugămintea mea e sa- mi Spune-ți Dvs e legal acest lucru si daca cumparatorul nu- mi virează banii la data scadenta cum pot sa,mi recuperez apartamentul daca a fost deja intabulat pe numele cumpărătorului și-i ipotecat in favoarea băncii unde acesta a facut creditul.
Ce anume trebuie stipulat in contractul de vanzare cumparare final de către Dna notar??
Va multumesc foarte mult si va rog sa ma ajutati cu sfaturile Dvs sa nu îmi pierd apartamentul meu muncit de o viata!!!
Cel mai recent răspuns: Hj99 , utilizator 19:48, 18 Februarie 2015
Va multumesc si o sa încerc sa aflu amănunte desre banca unde face credit si tipul creditului,deocamdată nu am nici o informație ,decat ca viitorul cumparator îmi va vira banii din creditul ipotecar,in cont dupa semnarea contractului,asta mi- a spus Dna notar azi cand am depus certificatul fiscal
Multumesc pt ajutor
E bun pactul comisoriu. Notarul va primi de la banca un draft de contract, spuneti notarului ca doriti sa-l cititi cu 1-2 zile inainte de semnare si mergeti cu el la un avocat.
E foarte buna o conditie rezolutorie; totusi, trebuie verificat modul de formulare, caci ma indoiesc sa formuleze asa ceva o banca. Nu ca nu ar fi ok sau legal...
Asa incat, cititi bine contractul si, daca aveti neclaritati sau intrebari, mergeti cu el la notar sua, mai indicat, la un jurist care sa tina cu dv., notarul fiind neutru.
Buna seara,
Va multumesc foarte mult Dna avocat pentru sfaturi , o sa negociem sa apară in contract pactul comisoriu ,rezolutiunea de drept a contractului fara alte formalități si ipoteca legală pana la primirea banilor in contul meu cu declarație la notar ,in care ma oblig dupa ce banii au intrat in contul meu sa declar la notar sa fie ridicată ipoteca si pusă in favoarea băncii creditoare.
Asta o sa încerc sa negociez cu cumparatorul si notarul pentru contractul final care urmează sa-l semnam
Mi-au fost utile sfaturile Dvs si va multumesc cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prin programul prima casa 4 - astept raspuns urgent IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua As avea nevoie urgent de lamuriri legate de vanzarea unui apartament prin programul PRIMA CASA. In urma cu o luna am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera, cumparatorul ia credit Cm1234 Cm1234 Buna ziua, Am o garsoniera pe care doresc sa o vand. Am gasit cumparatorii si am aflat ulterior ca 15% din suma este din fonduri proprii iar ptr 85% vor lua ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)