avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente apa calda si apa rece in blocurile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate

Buna ziua!
locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu toate acestea suntem nevoiti sa platim si diferente foarte mari lunar deoarece suma contoarelor de pe apartament nu este egala cu afisajul contorului mare. Am incercat sa propun solutii dar luna de luna avem diferente de apa calda si rece foarte mari .. de exemplu in aceasta luna sunt 95 mc de apa rece si 45 de apa calda. Astfel la un consum al meu de 2 mc de apa rece platesc in aceasta luna 2 mc in plus si un mc de apa calda in plus fata de cei 3 consumati. Este normal sa se intample asa ceva? Unde pot depune o plangere si ce solutii s-ar putea gasi in asa fel incat sa nu fiu nevoita sa platesc consumul altora... deoarece din punctul meu de vedere... in acest moment, lunar eu platesc in plus cel putin jumatate din consumul meu lunar.
Domnul administrator ne-a spus ca el nu gaseste toata lumea in ziua cu citirea si din cauza aceasta sunt aceste diferente. Dar totusi atat de mari? Mi se pare enorm sa vorbim de 95mc de apa rece si 45 mc de calda in conditiile in care in vara au fost si cate 160 mc.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in mod legal sa nu mai fiu nevoita sa achit un consum pe care nu-l am... doar pentru ca ,, asta e viata la bloc,, dupa cum spune domnul administrator.. si ca toata lumea plateste voi de ce nu..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:38, 22 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cauzele care duc la asa mari sunt mutiple si trebuiesc eliminate sau cel putin reduse
de accea faci scris catre presedinte sa ia toate masurile care se impun pt a reduce semnificativ pierderile
1-la mine la asociatie unde sunt presedinte am convenit cu furnizorii de ar si ac sa facem citirile in ultimile zile din luna de ex luna asta facem citirea pe 26 pt ca asa avem program la asoc marti,miercuri si joi de la 16-18
2-toti locatarii sunt obligati sa aduca citirea la apometre in ultimile zile din luna in cazul asta tot pe 25 sau pe 26
3-cei care nu aduc citirea le estimam un consum in functie de nr de persoane de ex o fam de pe scara aceea cu 3 pers care are un consum de apa rece de 8mc tot asa va avea si cel care nu aduce citirea
4-ies pierderi dar nu asa de mari(20,25,30mc)
5-pierderea o impartim la nr de persoane care au consum de ar (la o scara cu 42 de persoane mi-a iesit pirderea 3,5lei de persoana)
cine este furnizorul d-voastra?
apanova nu vrea sa faca acest lucru, se tine cont numai de planificarile
SECOM drobeta turnu severin
poparlan a scris:
cine este furnizorul d-voastra?
apanova nu vrea sa faca acest lucru, se tine cont numai de planificarile

Daca furnizorul dumneavoastra face totusi citirea in baza unor planificari, este foarte bine iar asociatia poate sa se adapteze usor acestor planificari. Mai rau ar fi daca furnizorul ar citi fara nici o planificare.
Furnizorul nostru citeste apometrele generale (avem mai multe) in ultima saptamana a fiecarei luni, in functie de zilele lucratoare, intre 23 si 30 ale lunii. Proprietarii nostri stiu de ani de zile ca trebuie sa-si citeasca indexul apometrelor din apartamente in ultima saptamana a fiecarei luni si pot instiinta asociatia pe mai multe cai (direct la sediu, pe formulare, pe email, in cutiile postale ale asociatiei...), in aceasta saptamana sau chiar si in urmatoarele doua saptamani din luna urmatoare pana cand intocmim listele de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Cum ajuta primaria asociatiile de proprietari? danalex1971 danalex1971 Blocul in care locuiesc are 4 scari. Luna trecuta a aparut un anunt la avizier prin care presedintele avertiza asupra pierderilor de apa inregistrate la ... (vezi toată discuția)