In certificatul de mostenitor dupa tata suntem trecute trei surori plus mama cu cota egala de 1/4 din jumatate din casa.Pe cealalta jumatate din locuinta este trecuta ca proprietara pe acelasi certificat mama mea .Avand in vedere ca eu m-am inteles cu una dintre surori si cu mama sa l-e cumpar partea lor din locuinta cum trebuie sa procedez daca nu mai exista alt act de proprietate Cartea funciara as dorii sa ofac dupa incheierea tranzactiei.Va multumesc
nimeni nu e obligat sa ramana in indiviziune
Partajul se face si la o casa, se impart cotele parti indivize, nu bunul il impart fizic intre ei, ci cotele parti ale dreptului de proprietate
In primul rand as intreba userul ce intelege el prin faptul ca nu exista alt act de proprietate? Nu mai aveti decat un exemplar sau nu aveti acte de proprietate la baza acelui certificat de mostenbitor (care nu este titlu, ca sa clarificam, deci nu ajunge singur)???
Bani platiti pentru aceste vanzari, sau ele sunt simulate?
Cat despre partaj, nu exista bun care sa nu poata fi impartit. Pe langa faptul ca am impartit in natura imobile case si chiar apartamente, creandu-se astfel doua imobile distincte, independente... ce legatura are insa partajul cu vreo renuntare?
Renuntarea cui la ce?
Partajul nu presupune nicio renuntare. La nimic.
In plus, daca se face in instanta se poate face cu toti ceilalti mostenitori, deci si sora plecata in lume. Daca are userul bani de toate sultele.
Nu stim daca o casa este un bun indivizibil, ca de aia se fac expertize sa se vada daca imobilele se pot imparti in natura... daca lucrurile ar sta asa si o casa ar fi prin natura sau definitia ei legala indivizibila, inseamna ca toti care solicita si incuviinteaza astfel de obiective ale expertizelor sunt cam idioti... ca pierd timpul si dau bani pe chestii care nu pot iesi decat intr-un fel...
N-am mai auzit asa ceva.
:offtopic: Alberto, ce dumnezeu, erai avocat, acum esti consilier? :O Ma lasa memoria?
Sa va explic cum e situatia; eu am ramas sa locuiesc impreuna cu mama in casa,am cazut de acord impreuna cu ea si cu sora mea sa i-mi ramana mie locuinta si eu sa-i platesc surorii mele partea ei de cota plus o parte din cota mamei eu urmand sa o am in grija si pe mama.In legatura cu actul de proprietate:NU AM NICI UN FEL DE ACT IN AFARA DE CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ACT CARE NU STIU CE ARE LA BAZA. Problema e ca in el sunt trecute suprafata terenului si locuinta asa cum era ea atunci[camerele si suprafata]. multumesc
Daca in certificatul de mostenitor nu este trecut modul in care a fost dobandit imobilul (act de vanzare-cumparare sau/si autorizatie de construire, proces-verbal de receptie a constructiei) d.p.d.v. legal se "presupune" ca pentru acel imobil teren si constructie nu exista titlu...
Neexistand titlu "in sensul legii", imobilul nu poate fi intabulat si pe cale de consecinta, instrainat cu indeplinirea formelor prevazute de lege (autentificare act la notar).
Daca astfel stau "lucrurile", toti mostenitorii legali trebuie sa formuleze o actiune privind dobandirea imobilului teren prin "uzucapiune" iar pentru constructie prin accesiune imobiliara artificiala (in acest caz trebuind sa introduceti in cauza si Primaria locala)...Apoi dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti in sensul celor aratate anterior, puteti sa va rezolvati "problema":)
Desigur ca in speta mai pot exista si "particularitati" astfel ca sfatul concret al unui avocat v-ar fi util...
Cedare mostenire
mariah2010
Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)