avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calculul rezervei succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calculul rezervei succesorale

Buna ziua. Imi poate explica si mie cineva cum se calculeaza rezerva succesorala? Sunt studenta in anul 3 si pur si simplu nu inteleg... :((
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 21:57, 15 Decembrie 2018
Completez mesajul anterior. moștenirea este compusa jumătate din terenuri intravilane (cu valoare de 30€ mp) și jumătate din terenuri extravilane (cu valoare de 3€ mp) iar unul din copii a primit cu contractul de v-c terenurile intravilane. La calcularea rezervei se ca tine în cont să - i revină fiecăruia atât teren intravilan cât și extravilan?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti cand exista testament ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa stiu ce procent mostenesc din un apartament al parintilor decedati amandoi ,am un singur frate dar tatal meu a facut un testamant prin care ii lasa ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea ... boabausa boabausa Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea succesiunii, in comparatie cu bunurile comune? Situatia e in felul urmator: sotie ... (vezi toată discuția)