anutamoga a scris:
Buna ziua,
mie mi s-a pus poprire pe cont, de un executor bancar fara nici o instanta judecatoreasca, a facut un abuz, mi-a luat 2 luni de zile tot salariul si nu avea voie sa-mi ia numai o treime. Dupa mai multe demersuri mi s-a retinut o treime din salariu, dupa ce l-am dat in judecata eu, iar procesul e pe rol acuma. Iar acum sunt in concediu prenatal. As vrea sa stiu , daca mi se retine si in concediu prenatal o treime din salariu sau nu??????????????????????????
Multumesc!
Acum am inteles despre ce este vorba in expunerea dvs.
1. Cand ati obtinut adeverinta de salariat, societatea si-a luat angajamentul ca daca nu platiti ratele lunare la banca, atunci vor retine ratele scadente direct pe statul de plata ? Daca si-au luat acest angajament, atunci titlul executoriu de la banca este in masura sa aveti retinere pe statul de banca insa nu mai mult de o treime din salariu.
2. Indemnizatia de concediu prenatal si postnatal este un venit profesional, si cu titlu executoriu pot retine o treime din salariu. Poate ar fi bine sa mergeti la banca sa cereti o reesalonare a creditului.
3. Totul depinde de cum au completat adeverinta, societatea unde lucrati si contractul de imprumut pe cate il aveti cu banca.
Eu cand am o adeverinta de completat pentru un salariat, fraza cu angajamentul o anulez, o semnez si nu am probleme daca salariatul nu-si achita creditul la banca.