avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Concediu prenatal
Discuție deschisă în Executare silită

Concediu prenatal

Buna seara,
Va rog, sa ma lamuriti intr-o problema. Concediul prenatal poate fi supus executarii silite?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 23:38, 20 Iunie 2009
Buna ziua,
mie mi s-a pus poprire pe cont, de un executor bancar fara nici o instanta judecatoreasca, a facut un abuz, mi-a luat 2 luni de zile tot salariul si nu avea voie sa-mi ia numai o treime. Dupa mai multe demersuri mi s-a retinut o treime din salariu, dupa ce l-am dat in judecata eu, iar procesul e pe rol acuma. Iar acum sunt in concediu prenatal. As vrea sa stiu , daca mi se retine si in concediu prenatal o treime din salariu sau nu??????????????????????????
Multumesc!
anutamoga a scris:

Buna ziua,
mie mi s-a pus poprire pe cont, de un executor bancar fara nici o instanta judecatoreasca, a facut un abuz, mi-a luat 2 luni de zile tot salariul si nu avea voie sa-mi ia numai o treime. Dupa mai multe demersuri mi s-a retinut o treime din salariu, dupa ce l-am dat in judecata eu, iar procesul e pe rol acuma. Iar acum sunt in concediu prenatal. As vrea sa stiu , daca mi se retine si in concediu prenatal o treime din salariu sau nu??????????????????????????
Multumesc!

Acum am inteles despre ce este vorba in expunerea dvs.
1. Cand ati obtinut adeverinta de salariat, societatea si-a luat angajamentul ca daca nu platiti ratele lunare la banca, atunci vor retine ratele scadente direct pe statul de plata ? Daca si-au luat acest angajament, atunci titlul executoriu de la banca este in masura sa aveti retinere pe statul de banca insa nu mai mult de o treime din salariu.
2. Indemnizatia de concediu prenatal si postnatal este un venit profesional, si cu titlu executoriu pot retine o treime din salariu. Poate ar fi bine sa mergeti la banca sa cereti o reesalonare a creditului.
3. Totul depinde de cum au completat adeverinta, societatea unde lucrati si contractul de imprumut pe cate il aveti cu banca.
Eu cand am o adeverinta de completat pentru un salariat, fraza cu angajamentul o anulez, o semnez si nu am probleme daca salariatul nu-si achita creditul la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu vasiledumitru vasiledumitru am un credit cu giranti, la care nu am mai avut posibilitatea sa platesc ultimele 3 rate. Am primit la firma unde sunt angajat o notificare prin care se ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu olga2 olga2 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie : sunt salariata a unei societati comerciale de transoprt international de marfuri in functia ... (vezi toată discuția)