avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla

S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta fiscala.

Conform Ordinului 170/2015 in RJIP se inregistreaza, printre altele, aporturile in numerar si prin conturi bancare aduse la inceperea activitatii ori in cursul desfasurarii acesteia si sumele reprezentand restituirea aporturilor in numerar si prin conturi bancare. Pentru aporturile/restituirile aporturilor in numerar folosim ca documente justificative dispozitiile de incasare/plata? Asta inseamna completarea registrului de casa?
Exemplu: daca cumpar un toner pentru PFA in suma de 200 lei, completez in RJIP aportul in numerar de 200 lei si in randul urmator plata tonerului?

Pentru aporturile/restituirile prin conturi bancare ce documente justificative se folosesc? Reiese ca trebuie sa am un cont bancar special pentru PFA. Nu stiu nimic despre obligativitatea deschiderii unui astfel de cont.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rusty , utilizator 19:25, 10 Martie 2015
Referitor la actul normativ care prevedea si prevede in continuare obligativitatea deschiderii unui cont bancar pentru PFA?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare retrageri de numerar in rjip ginela ginela Buna ziua, as avea o intrebare referitor la retragerile de numerar din cont pfa dupa data de 01.03.2015.Va rog sa-mi spuneti acestea trebuiesc inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)
Calcule la o intreprindere individuala Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov La o intreprindere individuala cand se face situatia anuala deci declaratia 200 la total venituri realizate se prinde si aportul asociat sau nu.? (vezi toată discuția)