avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la intimitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la intimitate

Am un teren pe care mi-am costruit o casa D+P+E. De curand, pe terenul alaturat, a inceput costructia unui bloc cu 4 etaje!!!. Balcoanele acestui bloc sunt la mai putin de 1m de limita de proprietate si sunt toate indreptate complet spre curtea din spatele casei (locul de desfasurare a activitatii intime a familiei mele). Va rog sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa fac pentru a-mi putea proteja dreptul la intimitate al familiei mele precum si dreptul la o curte curata avand in vedere ca nu mai putin de 5 familii, in momentul in care vor dori sa iasa pe balcon, se vor uita la toate activitatile desfasurate de familia mea in curtea proprie.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:35, 20 Martie 2015
Teoretic balcoanele repecta codul civil; de fapt balcoanele nu intra in suprafata construita / limitele constructiei.
Verificati si care sunt reglementarile din PUG privind CUT si POT. Sunt zone de case in centrul Bucurestilor unde nu poti ocupa cu constructii mai mult de 60% din teren. 90% e enorm. Trebuie minim 1 loc de parcare / apartament. M inseamna mansarda, nu etaj retras, poate ocupa aceeasi suprafata cu etajele inferioare.
Nu asteptati 30 de zile, sesizati si Inspectoratul de Stat in Constructii. Timpul curge in defavoarea Dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre casa si constructia unui bloc nou? modelbv24 modelbv24 Buna ziua. Referitor la subiectul dvs. as avea si eu o intrebare. Ce pot face daca langa casa mea se amenajeaza deja santierul pentru constructia a unui bloc ... (vezi toată discuția)