Am un teren pe care mi-am costruit o casa D+P+E. De curand, pe terenul alaturat, a inceput costructia unui bloc cu 4 etaje!!!. Balcoanele acestui bloc sunt la mai putin de 1m de limita de proprietate si sunt toate indreptate complet spre curtea din spatele casei (locul de desfasurare a activitatii intime a familiei mele). Va rog sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa fac pentru a-mi putea proteja dreptul la intimitate al familiei mele precum si dreptul la o curte curata avand in vedere ca nu mai putin de 5 familii, in momentul in care vor dori sa iasa pe balcon, se vor uita la toate activitatile desfasurate de familia mea in curtea proprie.
Teoretic balcoanele repecta codul civil; de fapt balcoanele nu intra in suprafata construita / limitele constructiei.
Verificati si care sunt reglementarile din PUG privind CUT si POT. Sunt zone de case in centrul Bucurestilor unde nu poti ocupa cu constructii mai mult de 60% din teren. 90% e enorm. Trebuie minim 1 loc de parcare / apartament. M inseamna mansarda, nu etaj retras, poate ocupa aceeasi suprafata cu etajele inferioare.
Nu asteptati 30 de zile, sesizati si Inspectoratul de Stat in Constructii. Timpul curge in defavoarea Dumneavoastra.