avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii Contabilitate și Informatică de Gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii Contabilitate și Informatică de Gestiune

Bună ziua, am absolvit specializarea mai sus menționată (Contabilitate și INFORMATICĂ de Gestiune) și sunt curios dacă pot cu aceasă specializare să fiu angajat ca PROGRAMATOR ( COR 251202 ).
Cel mai recent răspuns: adiprisacariu , utilizator 13:56, 19 Martie 2015
Puteti fi angajat ca si programator cu astfel de studii.
freeelis a scris:

Puteti fi angajat ca si programator cu astfel de studii.


Mulțumesc, puteți să-mi spuneți unde e prevăzut acest lucru, Cod Fiscal, Codul Muncii etc...

Codul Fiscal si Codul Muncii nu prevad asa ceva.

Puteti citi Ordinul nr. 539/2013, nr. 225/2013, nr. 1.479/2013 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator :
Art. 1
Angajaţii operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în conformitate cu legislaţia în vigoare, al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), precum şi angajaţii persoanelor juridice române de drept public beneficiază de scutirea de impozit pe venit, în conformitate cu prevederile art. 55 alin. (4) lit. l) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) posturile pe care sunt angajaţi corespund listei cuprinzând ocupaţiile menţionate în anexa nr. 1;
b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, direcţie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
c) au diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările cuprinse în anexa nr. 2, şi prestează efectiv una dintre activităţile prezentate în anexa nr. 1;
d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.
....

ANEXA Nr. 1 - LISTA cuprinzând ocupaţiile specifice activităţilor de creare de programe pentru calculator
1. Analist .
2. Programator
....

ANEXA Nr. 2 Lista specializărilor
1. Automatică şi informatică industrială
2. Calculatoare, Inginerie electrică şi calculatoare
3. Electronică, Electronică aplicată, Electronică şi telecomunicaţii, Comunicaţii
4. Matematică, Matematică informatică
5. Informatică, Informatică economică, Informatică aplicată
6. Cibernetică şi informatică economică, Cibernetică şi previziune economică, Statistică şi previziune economică, Contabilitate şi informatică de gestiune
....

Asadar, pentru a beneficia de scutirea de impozit una dintre conditii este sa fiti angajat in functia de programator, iar pe diploma de licenta sa aveti mentionata specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Conditii scutire impozit aacris aacris ce conitii trebuie sa indeplinesti ca sa fii scutit de impozitul pe salar (vezi toată discuția)
Scutire impozit system30 system30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca un absolvent de Facultate are inscrisa la specializare: \"Telecomunicatii\" si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)