Chemare la mediere,mediere acceptata,platita de cel care a initiat medierea. Am fost de acord cu tot ce s-a discutat... Pe parcursul ultimei sedinte am observat ca cel care a initiat medierea ii vorbeste la persoana a ii-a singular...am fost indusa in eroare ca de fapt nu locuieste decat de 2 ani in aceeasi comuna persoana care a intiat medierea si persoana care facea medierea... Am semnalat ca ma simt pusa la zid,iar cealalta parte are doar de castigat... Am dat tot ce mi-a cerut...dar nu am primit nimic din ce am cerut eu! La ultima intalnire am spus ca vreau sa denunt medierea si am fost asaltata de un ton ridicat si ca aduce tot felul de institutii,protectia copilului...etc. Am ascultat,am ramas in continuare dar cand denuntatorul a zis ca el vrea sa incheie,ca nu semneaza nici un acord,s-a trecut la "esuarea medierii"! Timp destul de indelungat...a tot scris diverse,dar la final a dat la semnat doar constatarea esuarii medierii! Este firesc ce s-a intamplat? Daca nu,unde ma pot adresa pentru aceasta mediere in care eu am returnat ceea ce a cerut initiatorul dar nu am primit ceea ce am cerut eu,respectiv bunuri proprii!
La momentul descris de catre dvs., singurul document pe care trebuia sa il primiti de la mediator, este procesul verbal de incheiere a medierii.
Procesul-verbal de incheiere a medierii, este un document standard (forma), in care se consemneaza strict, conform tabelului, doar:
1. Intelegere partiala
2. Intelegere totala
3. Denuntare unilaterala
4. Esuarea medierii
In dreptul fiecarei optiuni a partilor, exista posibilitatea unei descrieri minimale.
Ex:
1. Acord partial privind petitul Y
2. Acord de mediere
3. Partea X, nu doreste continuarea medierii
4. Mediatorul constata ca partile nu pot ajunge la o solutie reciproc agreata.
Aceasta forma este doar in cazul in care nu doresc alta specificare. Atata timp cat solicitarea mea este alta si medierea se presupune a fi impartiala,nu vad niciun impediment in a face specificatiile necesare. Plus ca la solicitarea mea ar trebui sa primesc un raspuns. Ori primesc ceea ce solicit,ori primesc raspuns negativ in baza legii. Intrebarea era despre termen.... Care este termenul legal in care trebuie primit un raspuns la o solicitare? Practic nici nu conta ce solicitam,ca idee....
Interventie moderator: nu este necesara citarea mesajelor anterioare. Multumesc pentru intelegere.
Incercati sa nu faceti confuzie intre ceea ce presupuneti dvs. ca ar trebui sa faca mediatorul si procedura impusa de lege.
Repet, procesul verbal nu poate suferi modificari in functie de ceea ce doresc partile. Informatiile obtinute in timpul parcurgerii procedurii de mediere sunt confidentiale, mediatorul fiind tinut de lege in a respecta acest principiu de baza al institutiei medierii. Exact din acest motiv, mediatorul nu este indreptatit sa poata redacta un rezumat al discutiilor avute de catre parti, pe parcursul procedurii care in final s-a soldat cu esuarea negocierilor asistate.
Odata ce partile au primit procesul-verbal de incheiere a medierii, mediatorul este dezinvestit in cauza respectiva (art 57 din Legea nr.192/2006)
In consecinta orice alta solicitare, cu exceptia unei noi cereri de investire, este gresit indreptata catre mediatorul care a incheiat procedura medierii.
Deci cam asta ar trebui sa fie raspunsul la solicitarea mea. Va imaginati ca nu este "presupunerea" mea de a face aceasta cerere. Si totusi exista un termen in care trebuie sa se raspunda. Intreb de termen doar. Nu de continut,nu de legi,....ca pana la art.57 sunt articole ca 31,38 a).... Nu inteleg de ce insistati sa ma convingeti ca nu se poate. Ma gandesc ca daca am trimis o hartie,primesc un raspuns intr-un termen de x zile. Daca au trecut X zile,nu mai astept niciun raspuns. Ce valoare are x? Eu am un termen,logic,dar am vrut sa verific daca este universal stiut. Si mai ales daca e mai lung decat cel indicat!
Partaj prin mediere
blue51
Buna ziua!
Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator.
Pana aici am ... (vezi toată discuția)