avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Pot beneficia de programul \"prima casa\" daca am un ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Pot beneficia de programul "prima casa" daca am un teren in concesiune?

Buna ziua! Detin un teren concesionat pe numele meu de la primaria orasului si as vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prin programul "prima casa" in vederea construirii unei locuinte pe acest teren.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:42, 9 Octombrie 2009
Depinde ce scrie in contractul de intermediere imobiliara pe care l-ati semnat cu agentia!B-)
Buna seara

Nu stiu daca voi reusi sa ma fac inteleasa insa as avea si eu o intrebare, in cazul in care tatal meu a murit in 25 iunie 2009, si in mod normal partea lui se imparte intre mine, mama si fratele meu , in cazul in care inca nu s-a facut succesiunea pot beneficia sau ma pot inscrie impreuna cu sotul meu la programul PRIMA CASA?
Doresc sa mentionez ca nici unul din noi nu detinem nici un impobil pe nume, iar in cazul in care s-ar face succesiunea partea mea as trece-o pe numele mamei mele, si asta ca sa ma pot inscrie la acest program
Va scriu si doresc ajutor deoarece mi s-a spus ca este posibil sa nu am voie sa ma inscriu chiar daca nu s-a facut inca succesiunea, deoarece se considera ca acea parte care mi-ar reveni imi apartine...

Va multumesc anticcipat si astept un raspuns.
Cine v-a spus ca nu va puteti inscrie la programul "prima casa " chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea ori nu stie , ori este rau intentionat!
Dvs aveti 2 variante :
1--sa nu dezbateti succesiunea si sa aplicati la acel program
2--sa dezbateti succesiunea si sa renuntati la calitatea dvs de mostenitor caz in care partea care vi s-ar fi cuvenit dvs va fi atribuita fratelui in calitate de descendent! mama are o cota de 1/4 din masa succesorala cota care nu difera daca sunt unul sau 2 descendenti!B-)
adinutza23 a scris:

...
pot beneficia de un credit prin programul "prima casa"

In cazul in care exista vreo banca dispusa sa accepte finantarea prin programul Prima Casa a unei case dobandite de actualul proprietar prin retrocedare (Legea 10)?

Care e aceasta banca?

Raman in asteptarea unui raspuns urgent!
Parerea mea este ca orice banca va aproba creditul in conditiile prezentate de dvs(proprietate retrocedata in baza legii 10/2001)B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)