avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor (1)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor (1)

Cand se va aplica promisiunea lui I.Iliescu la preluarea puterii, ca la stabilirea pensiei se va tine cont si de pregatirea profesionala a pensionarului respectiv?.Vad ca acum se va tine cont de pregatirea profesionala a salariatilor in activitate.Pentru pensionari trebuie, eventual printr-un coeficient ,sa se tina cont de pregatirea profesionala a pensionarului respectiv,altfel iar se va crea o discriminizare sociala.Mai exista in statul Roman dictatura proletariatului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 24 Martie 2015
1. Pentru ca muncitoarea necalificata o fi platit contributii lunare mai mari la pensie.

2. Este posibil ca persoana cu studii superioare sa fi avut un salariu lunar mai mic decat muncitoarea necalificata din combinatul siderurgic.
...este adevarat insa mai sunt si alte discrepante...un specialist cu studii superioare nu poate atinge vechimea de peste 8 ani pentru pensie anticipata fara reducere...
23ani+(35+8) stagiu cotizare =66 ani...trece si de limita de varsta... cred ca ar fi corect ca daca nu se ia in calcul contributia pe anii de facultate,macar sa se tina cont de vechime,asa s-ar indrepta o discriminare...
Perioada de facutate la zi este asimilata stagiului de cotizare la pensie si se ia in calcul pentru pensia pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatii pensii de stat dinamo2010 dinamo2010 1.Ma intereseaya daca pot da statul in judecata pentru a putea stopa contributiile la fondul de pensii de stat, intrucat insusi statul a afirmat ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie-stagii de cotizare suplimentare cocos44 cocos44 [b]Buna ziua![/b] Sunt pensionar din anul 2004,cu pensie pentru limita de varsta. O serie de acte normative de completare a Legii 19/2000 stabilesc ... (vezi toată discuția)
Salariul minim camellia_camy camellia_camy Buna ziua !Am marea rugaminte daca se poate sa aflu care este salariul minim pentru un muncitor cu studii liceale si ce retineri obligatorii sunt din salariul ... (vezi toată discuția)