avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OP conditionat pentru stingerea datoriilor catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OP conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari?

Buna ziua,

sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita.

As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie:
Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt care are datorii foarte mari la intretinere (35.000 ron) si pentru care vanzatorul ne solicita un avans de 10.000 euro la antecontract, iar diferenta dupa aprobarea creditului.
Pana la probarea creditului insa, nu m-as risca sa ofer un avans asa mare si in caz de neacordare a creditului (nu vad de ce s-ar intampla acest lucru, dar nu se stie niciodata..) sa "alergam" sa ne recuperam banii.
Asadar, ma gandesc la urmatoarea solutie, dar nu am foarte multe informatii despre subiect, de aceea doresc sfatul dvs daca este fezabil.
Sa propunem asociatiei de proprietari avansul minim de 5% la antecontract si un OP conditionat cu restul sumei la momentul acordarii creditului, in schimb, sa ne ofere acel document din care reiese ca apt este liber de sarcini (am fost si la banca intre timp si le-am propus ca in momentul acordarii creditului sa faca split si sa vireze o parte din suma catre asoc de proprietari si restul vanzatorului, insa am inteles ca exista conditie la fondul de garantare ca apt vizat sa fie liber de orice sarcini).
S-a mai facut asa ceva? Ar fi fezabil? Daca nu, ma puteti ajuta cu alte sfaturi?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: scarlat_ramona , utilizator 10:09, 25 Martie 2015
Va multumesc pentru raspunsuri, din pacate n-a fost sa fie...
Vanzatorul a primit o oferta cash :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)
Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)