avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... finantare nerambursabila
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

finantare nerambursabila

Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?!
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 09:45, 26 Octombrie 2009
Stimate domn Laszlo,

Din pacate, niciuna din solutiile dumneavoastra nu este tocmai.

Printre activitatile eligibile la finantare prin FEADR, Masura 312, nu se regasesc cele corespunzatoare infiintarii unei gradinite (si anume, codurile CAEN 8510 sau 8730).

P.O.R. 3.2., la punctul II.1.1.3) al Ghidului solicitantului, precizeaza: "În cazul centrelor rezidenţiale pentru copii, solicitantul este Consiliul Judeţean direct sau prin furnizorii de servicii de asistenţă socială din subordine, furnizorii de servicii sociale, Consiliul Judeţean în parteneriat cu furnizorii de servicii sociale."

Iar, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, prin domnul Gabriel Friptu, care conduce implementarea P.O.R., specifica faptul ca acreditarea furnizorilor de servicii sociale (printre care O.N.G.), se evalueaza in procesul de selectie al proiectului cu o mare atentie asupra experientei relevante in domeniu a solicitantului.

Desi exemplul pe care l-ati dat ar prinde foarte bine si in Romania.

Dar, una din problemele pentru care nu se intalnesc, in numeroase cazuri, nevoile reale cu fondurile europene, o reprezinta negocierile defectuoase de dinainte de aderare, ale caror consecinte nu mai pot fi atenuate, din pacate, nici macar pentru potentialii investitori onesti in servicii de cazare, masa si educatie pentru prescolari.
Buna seara!
in concluzie nu se obtin fonduri nerambursabile pentru infiintarea gradinitei particulare, nu?Nici daca o faci sub forma unei asociatii non-profit?

Multumesc.
Practic, da, aceasta e concluzia.
Teoretic, un o.n.g. cu o experienta "relevanta" ca furnizor de servicii sociale ar putea accesa bani pentru o gradinita.
Daca aveti un astfel de o.n.g. se pot analiza sansele unui proiect de infiintare a unei gradinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara utc utc Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare? (vezi toată discuția)
Mfe consultare publica schița ghidului „măsuri integrate pentru tinerii inactivi”! Daniela Bolog Daniela Bolog Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică schiţa ghidului pentru cererea de propuneri de proiecte „Măsuri integrate pentru tinerii ... (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru echipament spital kohinoor kohinoor Buna ziua, As dori sa stiu in ce Program operational/Axa a Fondurilor Structurale ar putea un spital din tara sa obtina sustinere financiara pentru ... (vezi toată discuția)