avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntarea concediului de odihna

Buna ziua,

Cu ce perioada inainte trebuie facuta cererea pentru concediu de odihna?

Intreb deoarece eu am facut aceasta zile cu 30-33 zile inainte de perioada ceruta, insa am citit in lege (art 143. paragraful 4) cum ca ar fi 60 de zile aceasta perioada.

Imi puteti da o parere / un sfat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 15:22, 23 Iunie 2009
Buna ziua, am si eu o intrebare: sunt angajata din data de 10 decembrie 2008 pot beneficia de concediu de ohihna in luna iulie-august 2009? seful meu spune ca dupa 11 luni de munca efectiva imi pot lua concediul de odihna, eu stiam ca s-a modificat codul muncii in acest sens.
Va multumesc.
Aveti dreptul la concediu de odihna, proportional cu timpul efectiv lucrat. Nu este prevazut un minim de luni dupa care sa puteti beneficia de CO. Acum depinde si de acea planificare, daca exista.
nu exista nici un fel de planificare, cel putin pe mine nu m-a intrebat nimeni cand doresc concediu de odihna.
Angajatorul nu va poate impune sa va luati concediu de odihna numai dupa o anume perioada care ii convine lui.
Legea 53/2003 Codul Muncii spune ca toti angajatii au dreptul la concediu de odihna proportional cu timpul lucrat efectiv. Concediul de odihna se efctueaza in baza unei programari anuale.
dar eu m-am angajat la sfarsitul anului si probabil, daca s-au facut planificari s-au facut pana atunci, pe mine nu m-au intrebat si nici nu mi-au comunicat cand sunt planificata in concediu, ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
cami72, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii co si demisia la zi MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, sotul meu a solicitat in mai multe randuri in scris acordarea CO fara a primi un raspuns (in conditiile in care mai are si 5 zile de CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna mnd mnd Codul Muncii spune ca angajatorul trebuie sa faca programarea concediilor de odihna astfel incat fiecare salariat sa beneficieze de o perioada de minimum 15 ... (vezi toată discuția)