Buna ziua,
Sper sa fi nimerit bine cu postarea mea!
Am si eu o intrebare, va rog. Anul acesta termin Facultatea de Drept din cadrul unei universitati particulare din Bucuresti. Nu sunt hotarata de ceea ce vreau sa fac pe viitor. Lucrez in prezent la o societate civila de avocati, unde ei insista sa raman avocat stagiar. Problema e ca as avea salariul foarte mic (max. 1200 RON) si nu ma mai pot descurca cu atatia bani. Eu vreau sa dau si la master anul asta, dupa licenta, dar la stat. Asta pentru ca m-am saturat ca toata lumea sa imi spuna ca sunt o proasta si ca particulara o poate face oricine. Macar daca intru la taxa, stiu pentru ce dau bani. Credeti ca are vreo relevanta universitatea unde termini facultatea? Eu nu stiu ce sa mai cred! Ce sfaturi imi dati?
Da, Florentza, dar din pacate nu toti gandesc ca tine. Chiar mai devreme ma gandeam daca mai are rost sa mai fac ceva in domeniul asta juridic. Mai bine ma fac traducator, nu stiu...orice altceva. Pentru ca m-am convins ca nimeni nu ma baga in seama fara pile, relatii, bani si alte cele. Ca avocat stagiar nu as avea mai mult de 1000 RON (mi s-a spus azi). Are vreun rost sa mai stau asa? Sa ma mai stresez cu baroul? Iau licenta, imi depun CV-ul pe la toate institutiile de stat posibile, apoi vreau sa sustin examenul de traducator, iar la master ma inscriu la anu' dupa ce mai strang niste bani. Alta solutie nu vad acum. Sunt tare dezamagita de sistemul din tara noastra. Am rude care sunt in domeniul juridic si mi-au intors spatele (ei stiu de ce). Sunt uimita de cum se castiga banii in Romania. Ma sperie viitorul. Poate ca gandesc eu prea tragic, dar ma uit in jurul meu si constat ca si o coafeza castiga mai mult decat un om cu 2 facultati. Uneori, regret ca am pus atat suflet in educatia mea, in studii.
Stiu ca suna a suparare, nu cred ca e topicul potrivit, dar va spun sincer ca parca mi-a pierit orice speranta.
Concurs inm
ADINA-MARIA
Buna seara.
Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)