avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... licitatii online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

licitatii online

Cred ca multi dintre noi am intrat pe un site de licitatii online si ne-am intrebat cat de corecte sunt! Ce parere aveti chiar se castiga produse la preturi mici sau este o pacaleala, eu nu am participat la nici o licitatie dar ma gandeam ca nu este foarte legal dar nu are cine sa-i controleze si sa-i traga la raspundere
Cel mai recent răspuns: danyab , utilizator 01:27, 11 August 2009
kenzokent a scris:

un sfat , evita site-urile fantoma..

Cum putem verifica daca este site fantoma? Dati-ne va rog niste criterii de diferentiere, pentru cei care nu se pricep.
floricica a scris:

kenzokent a scris:

un sfat , evita site-urile fantoma..

Cum putem verifica daca este site fantoma? Dati-ne va rog niste criterii de diferentiere, pentru cei care nu se pricep.


buna intrebare...=D>=D>=D>
Cred ca cea mai eficienta modalitate de a verifica un site este calitatea traficului, acest lucru se verifica pe cel mai cunoscut site care monitorizeaza traficul alexa.com un alt pas ar fi verificarea pagerank-ului un site serios se dezvolta in timp si ar trebui ca in acest domeniu sa fie cel putin un PR 3!
Recomandarile: Useri de licitatii si siturile folosesc anumite recomandari date de catre cumparatori vanzatorilor, daca acestea sunt incheiate cu tranzactii fericite inseama ca situl este totusi serios! acestea sunt mai mult utile in alegerea si seriozitatea vanzatorului.
Numarul de utilizatori si diversitatea lor! Un site fantoma nu poate avea activitate prin foarte multi utilizatori!
De obicei blogurile si alte situri care se ocupa de fraude scriu despre aceste situri fantoma asa ca o scutra cautare pe google despre situl in cauza poate fi un plus.
SItuarea sitului in google dupa cautari, reprezinta un alt indiciu ca acest site este serios si are o activitate constanta, chiar daca exista cazuri in care hackeri reusesc sa pacaleasca aproape toate cele de mai sus!

Acestea sunt doar cateva din modalitatile de verificare a siturilor, care mi-au venit in minte, dar cu siguranta exista multe altele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea site-urilor cu rezultatele de la bacalaureat cjll cjll În fiecare an apare câte un site web, cum ar fi bacalaureat2013rezultate.ro, unde sunt publicate rezultatele de la bacalaureat. Aceste site-uri nu ... (vezi toată discuția)
Impotriva siturilor de micro licitatii. Mikulas69 Mikulas69 Buna ziua, am citit mult pe internet in legatura cu siturile de micro licitatii ca smslicitatie.ro, pretbomba.ro si altele. Nu se poate face nimic inpotriva ... (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)