avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietate survolata de o drona
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietate survolata de o drona

De vreo doua saptamani pe deasupra proprietatii mele se plimba o drona. Eu detin legal o pusca cu luneta dragunov, model svu calibru 9x53mm. Ce pot pati daca trag in drona si cade la mine in ograda?
Obsevatie: Acum vad ca e foarte greu de postat aici, sunt o mie de categorii, doar ce mi trebuie nu e :(.
OK, nu o veti rata. Dar, din cate stiu eu, armele (chiar cu permis) nu pot fi utilizate oriune (doar la vanatoare sau in poligoane special amenajate). Impuscati-o si vedeti ce iese! Daca aveti vreun vecin "dragut", chiar daca nu se intampla un accisent, va puteti trezi cu o reclamatie la politie. Sau poate proprietatea Dvs se afla undeva departe, de orice zona locuita.. Tocmai pentru ca aveti antrenament, stiti bine ca glontul, daca va lovi/traversa o carcasa de plastic de cca 1 mm grosime, nu se va opri si isi va continua traiectoria (modificata sau nu de impactul cu drona) pe o distanta relativ mare...
Si eu sunt de parere ca cel mai bine ar fi sa sesizati politia.
Fiind spatiu aerian nu imi dau seama daca va aparati dreptul de proprietate si in consecinta nu ati avea nici dreptul sa trageti in ea.
Aveti afectat doar dreptul la imagine, la viata privata.

Dronele in mod normal nu zboara aiurea si nu prea are multa lume asa ceva...
Poate si politia sa trimita drone intrucat altfel nu vad cum ar putea sa o urmareasca...
Depinde insa cui apartine...
Din 2014 dronele cu masa maxima de decolare mai mica sau egala cu 1 kg, nu mai pot survola spatiul aerian, decat in anumite conditii, conform Ordinului Ministrului Transporturilor nr.8/2014.
Conform textului de lege mentionat mai sus, drona nu avea dreptul de a survola deasupra unor cladiri cu destinatia de locuinta, si in niciun caz echipata cu o camera de filmare. Daca drona are peste 1 kg, pe langa cerintele mentionate deja, mai trebuie si o asigurare obligatorie de raspundere civila.
Fotografiati drona si depuneti plangere, la Autoritatea Aeronautica Civila Romana.
[ link extern ]
Daca aflati a cui e drona sa ne spuneti si noua.
Eu nu cred ca o sa aflati.
O praştie rezolva totul. Nu este nevoie de permis port-praştie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)
Închiriere regim hotelier: ce poate face proprietarul deranjat? orbitor orbitor Bună tuturor, Am citit și răscitit toate răspunsurile care au fost date la o întrebare pe care o am și eu: Este necesar acordul proprietarilor direct ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)