Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare numar dosar Tribunal

Am facut o cerere de chemare in judecata la Judecatorie. A fost respinsa ca nefondata si ca atare am declarat apel. Acesta a fost inregistrat gresit la o alta sectie a Tribunalului, cu schimbarea materiei si a obiectului. Am solicitat rectificarea erorilor si anume pastrarea materiei si a obiectului de la instanta de fond, precum si trimiterea dosarului la cealalta sectie a Tribunalului. S-a acceptat cererea mea, completul emitand o incheiere de dezinvestire. Dupa doua saptamani pe portalul instantei apare dosarul la sectia solicitata, dar la numarul de dosar ii este aplicata o steluta, deci este alt numar de dosar. Cum trebuie sa procedez ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: F1987 , utilizator 11:36, 7 Aprilie 2015
Nu vă faceţi probleme, aşa se întâmplă de regulă, respectiv se schimbă numărul de dosar atunci când o secţie a unei instanţe îşi declină competenţa în favoarea altei secţii a aceleiaşi instanţe. Nu trebuie să faceţi nimic, veţi primi citaţie pentru primul termen la acea secţie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In opinia mea cred ca nu e corecta aplicarea acestei stelute la numarul dosarului.
De regula prin aplicarea stelutei inseamna ca dosarul s-a judecat si s-a trimis spre rejudecare.
Ori eu am solicitat prin apelul declarat, rejudecarea cauzei prin trimiterea la prima instanta si anume Judecatoria. Sa admitem ca mi se va aproba cererea, cum se va inregistra dosarul la Judecatorie, pentru rejudecare ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar dosar VOVA6 VOVA6 Buna seara . Am o nelemurire . Am avut un proces civil cu numarul 4626/204/2012 . s-a judecat si gata . acum a aparut pe site acelasi numar cu aceleasi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara ionut1978 ionut1978 Judecatoria da o solutie,Cu apel în 15 zile de la comunicare. s-a facut apel >Tribunalul Dispune rejudecare la ... (vezi toată discuția)