Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca o persoana cu CIM pe perioada determinata se afla in concediu medical (din motive legate de sarcina) in momentul in care ii expira CIM, concediu medical care a inceput cu cateva zile inainte de data expirarii CIM beneficiaza de prevederile art. 60 din codul muncii?
Mai exact - este angajatorul obligat sa-i prelungeasca contractul cu perioada de timp pentru care este in concediu medical?
Se tine cont de art. 60 din codul muncii (litera a si/sau c)?
va multumesc.
deci dc imi iau medical acum pt sarcina ...medicalul de pana acum nu se aduna cu cel pentru sarcina?
Adica am 67 de zile medical de boala..dupa care am ramas insarcinata si vreau sa-mi iau medical..pana in prenatal( nu suport sa stau 8 ore, sunt agent de turism si trebuie sa stau in picioare). depasesc 90 de zile se asta zic dc are treaba medicalul de boala cu cel de sarcina? se aduna zilele?
Art. 34. - Durata concediilor pentru tuberculoză, neoplazii, precum şi a concediilor pentru sarcină, lăuzie şi îngrijirea copilului bolnav nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.
deci pentru orice alte cauze decat cele precizate mai sus, durata medicalelor se acorda dupa regula : peste 90 de zile cu aviz de la Comisie.
adica nu aveti nevoie de smenatura de la medic expert/comisie medicala pt concedii de boala obisnuita inclusiv de risc maternal care cumulate nu depasesc 90 de zile in ultimul an.
concediul prenatal si postnatal nu se calculeaza in aceste 90 de zile si nici nu este afectat de nr de zile de medical pentru alte boli obisnuite luate in decursul ultimului an,
as avea si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. ce se intampla daca sotia mea ramane gravida in decembrie 2009 si contractul individual de munca ai expira in mai 2010, mai exact 4 mai 2010. angajatorul o va mai primi in continuare la locul de munca? acesta ai va plati concediul de cresterea copilului de 2 ani? ma refer daca i se va acorda acest concediu de 2 ani chair daca inca nu a nascut sau inca nu a ajuns in perioada in care isi poate lua concediul prenatal? astept un raspun. va multumesc.