avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj bunuri mobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj bunuri mobile

Buna ziua. Ma aflu intr-un proces de divort si stiu ca toate bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart egal ambilor soti. Pot eu cere un % anumit din fondul de pensie a sotiei? si ea mai e si scriitoare, este posibil sa cer un % din drepturile de autor a cartilor scrise de ea ? Mersi anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:03, 12 Aprilie 2015
nu am beneficiat de banii ei pe tot timpul casatoriei,dar acuma la divort oare nu ar trebui si asta sa se imparta in jumate ? la fel cum si veniturile mele se impart in cote egale

AlexandruStefanuca a scris:

nu am beneficiat de banii ei pe tot timpul casatoriei,dar acuma la divort oare nu ar trebui si asta sa se imparta in jumate ? la fel cum si veniturile mele se impart in cote egale

Veniturile d-voastra si ale sotiei le-ati folosit in comun cat timp ati fost casatoriti, dupa divort, veniturile d-voastra vor fi doar ale d-voastra iar ale ei la fel. Ce-ati incasat in timpul casatoriei ati folosit sau daca s-au economisit undeva intr-un cont atunci acei bani din cont sunt bani comuni, daca banii nu mai exista pt ca s-au cheltuit nu aveti cum sa-i mai pretindeti.
adica casa care am construito in timpul casatoriei se imparte in jumate,dar salariul ei si alte venituri de ale ei nu se impart la ambii? cum ramine atunci cu art. 341 cod civil?
si ce faceti cu masina pe care sotia v-a cumparat-o din bunurile ei proprii? i-o dati inapoi? nu, nu se poate sa va dea nimeni procent din veniturile sotiei, cum nici dvs nu veti da procent din salariul dvs.
Casa se presupune ca ati cumparat-o din venituri comune, daca nu a fost asa, dezavantaj d-voastra, daca dovediti cu acte ca ati contribuit mai mult poate reusiti sa primiti ceva mai mult decat 50% dar trebuie dovedit clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-fiica din prima casatorie a defunctului si sotie supravietuitoare Luiza35 Luiza35 Buna dimineata! Tatăl meu a decedat de curând,pe 12 aprilie si vreau sa fac succesiunea. Suntem doua mostenitoare, eu fiica, din prima căsătorie si a ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am o întrebare : vreau sa divorțez și am o nelămurire ... Popvlad66 Popvlad66 Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ! Am o sumă de bani Intr un cont bancar pe numele meu . In cazul in care va fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Conturile bancare constituite pe numele sotului cu clauza de ... andreianca andreianca Conturile bancare constituite pe numele sotului cu clauza de retragere sotia in periada casatoriei cum se impart la mostenire? Sotul are trei copii dintr-o ... (vezi toată discuția)