avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Comitelul Reprezentativ al Parintilor are dreptul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Comitelul Reprezentativ al Parintilor are dreptul legal de incheia contracte si a infiinta asociatia parintilor?

Buna ziua.

Comitetul Reprezentativ al Parintilor (CRP) are dreptul legal de a incheia contracte pt diverse activitati (optionale, excursii, etc)?

Daca CRP cumpara de ex, rechizite pt copii, cum justifica banii cheltuiti? E de ajuns bonul fiscal de la furnizor sau e necesara si o factura? In cazul in care trebuie factura, cine e trecut la cumparator? Presedintele CRP?

Pt ca CRP sa ia decizia infiintarii unei asociatii a parintilor trebuie sa aiba acordul a jumatate+1 din parintii din unitatea de invatamant sau e necesar doar votul majoritatii membrilor CRP prezenti la sedinta?

Care e baza legala a raspunsurilor la aceste intrebari?

Multumesc.

O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: ioanamir , utilizator 11:48, 22 Aprilie 2015
Comitetul de parinti nu e o structura juridic constituita si nu poate semna contracte si face achizitii.
Asociatia parintilor o infiinteaza un numar oarecare de parinti ai elevilor care urmeaza cursurile la scoala respectiva, minim trei persoane, fara sa aiba legatura cu comitetul de parinti. E infiintata pe baza og 26 din 2000 a asociatiilor si fundatiilor.
Persoanele care hotarasc sa se numere printre membrii fondatori ai asociatiei trebuie sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal pentru ca la infiintare se depune la dosarul de la judecatorie si cazierele lor.
Patrimoniul initial al asociatiei se formeaza prin contributia in numerar sau in natura din partea acestor membrii fondatori, in total minim valoarea salariului minim pe economie care acum e 975 lei, dar e recomandat ca valoarea stransa sa fiee (sa zicem minim 2000) cu care sa se acopere cheltuielile curente ale asociatiei in primele luni de functionare.
Veniturile asociatiei pot fi constituite din colectarea 2%, sponsorizari de pe la firme, fonduti de pe la consiliul local si judetean dar si de la alti finantatori pe baza de proiecte.
Puteti realiza si venituri din activitati economice cum ar fi colectarea deseurilor de hartie, plastic, doze aluminiu care apoi sa fie valorificate la centrele specializate, activitate care se poate organiza in timpul anului scolar.
Din aceste fonduri pot fi achizitionate bunuri pe care sa le oferiti elevilor scolii cu diferite ocazii, sa achizitionati materiale pentru reparatii in scoala, pentru organizarea unor actifitati in scoala si in afara scolii
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuire fonduri comitet reprezentativ parinti ioanamir ioanamir Buna seara. La gradinita unde e copilul meu exista un Comitet Reprezentativ al Parintilor (CRP), fara personalitate juridica si fara un regulament de ... (vezi toată discuția)
Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)