avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere catre primarie pentru atribuirea unui loc de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere catre primarie pentru atribuirea unui loc de casa -Fara raspuns !

Buna seara scriu in numele unor tineri care au facut o cererecatre Primaria unei comune pentru atribuierea unui loc de casa. Primaria nu raspunde la cerere si ce pot face acesti tineri ?
Faptele stau exact asa: Copii au solicitat un loc de casa. Nimeni din trimarie nu raspunde scris si nici verbal Toti dau din umeri ....De 60 zile spun ca sa mai astepte ! Ce se poate face legal pentru a da un raspuns aceasta primarie ? Exista o actiune in instanta pentru a obliga primaria sa raspunda ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 18 Aprilie 2015
Au fost inventariate terenurile disponibile și au fost stabilite criteriile de stabilire a ordinii de prioritate de către Consiliul local și o comisie care să facă aceste lucrări potrivit Normelor metodologice de aplicare a L.15/2003.?
Dacă au fost parcurse toate etapele, tinerii au dreptul să introducă o acțiune în contencios administrativ. privitoare la tergiversarea soluționării cererilor lor.
Nu are de-a face cu L.554/2004, acțiunea urmând să fie întemeiată pe dispozițiile L.15/2003 și a Normelor metodologice de aplicare
Este vorba despre neraspunderea in termen la o petitie , situatia care devine incidenta legea contenciosului administrativ.
Legea nr.15/2003 nu are nicio legatura cu aceasta.

Buna seara scriu in numele unor tineri care au facut o cerere catre Primaria unei comune pentru atribuierea unui loc de casa. Primaria nu raspunde la cerere si ce pot face acesti tineri ?
Multumesc mult !
Unde gasesc -modele cerere chemare in judecata legea 554/2004 Contencios administrativ ?
Am facut cerere loc de casa catre consiliul local al primariei, Au trecut 2 doua luni ,Nu vor sa raspunda nici scris si nici verbal. Cand merg la primarie secretarul se inchide in birou.
Va rog daca aveti posibilitatea in a-mi da un Model Cerere CHEMARE IN JUDECATA a respectivei primarii ? Unde platesc taxa de timbru de 50 lei. Mentionez ca momentan nu am am domiciliul in acea localitate.
Mutumit tuturor
Model gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau are sediul Primaria.

Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social.
Sa ma iertati daca gresesc dv ati indicat un link cu Model cerere chemare in judecata - Indrasnesc totusi sa intreb ? Este valabila si pentru legea 554/2004 ? Pentru ca aii vad ca se refera la legea 544/2001 Daca gresec primiti scuzele mele !
Către,
Tribunalul . . . .
Subsemnata . . ., domiciliată în mun. . , B-dul . . . nr. . ., bl . . ., sc . . ., ap.. . ., cod postal nr. . . ., prin prezenta
C E R E R E
solicit chemarea în judecata a :
Primăriei . . . – prin reprezentanr legal, cu sediul în mun. . . ., str. . . . nr.4, cod postal . . . , pentru nesolutionarea si necomunicarea catre mine a raspunsului în termenul legal de 30 de zile prevazut de lege la Cererea mea înaintata catre aceasta din . . . (ziua, luna, anul) si primita la . . . potrivit semnaturii institutiei publice locale pe Confirmarea de primire din . . . (dacă ati depus-o poștal).

ÎN FAPT
În ziua de 197 februarie 2013, sub nr…….i-am depus pârâtei o CERERE prin care i-am solicitat să-mi comunice . . . Întrucât de la data primirii Cererii mele au trecut un număr de . . . zile, iar Legea nr.544/2001, o obliga să-mi răspundă în 30 de zile de la primire, pârâta nu mi-a solutionat cererea mea si nu mi-a comunicat vreun răspuns, nevoită de împrejurări o chem în judecată.

SOLICIT
1.Obligarea pârâtei la solutionarea integrala, efectiva si punctuala (potrivit cerintelor si nevoilor punctelor cererii mele) a Cererii mele mai sus arătate si comunicarea raspunsului catre mine,
2. Obligarea pârâtei la cheltuieli de judecata ce voi fi nevoita a le face în prezenta actiune.

ÎN DREPT
 Constitutia României, art.51 alin 4 ; 52 ;
 Legea nr.544/2001, art.
 OG nr.27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor,
 Legea Contenciosului Administrativ nr.554/2004 modificata si republicata.

Anexez în copie câte doua exemplare din :
1.Cererea mea din . . . decembrie 2013 catre pârâtă,

Prezenta se depune la serviciul Registratura al instantei în 2 (doua) exemplare identice.

…decembrie 2013 Cu deosebita consideratie,
”ZZZZZZ”

Notă:
- chemati primăria ”Y” (respectivă) PRIN REPREZENTANT LEGAL, altfel pierdeti procesul;
Apoi:
- semnati cele 2 exemplare cu formula : conform cu originalul și le semnati;
- idem pt. orice copie depusă a vreunui document.

Vă doresc succes deplin

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 westkontakt westkontakt Buna seara, dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 michele0 michele0 Ma numesc Mihail-Vasile CHIOREAN, am un dosar depus la Primaria Capitalei pentru recuperararea unui teren pe Str. Donizzetti nr. 9 si nu mi se rspunde. ... (vezi toată discuția)