avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 97 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim - primire decizie pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim - primire decizie pensionare

Hristos a inviat!

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie 2015. Astazi mi-a adus aceasta decizie si sa-i incetez cim. Cu ce data incetez activitatea si in baza carui articol ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:33, 15 Aprilie 2015
In cazul pensionarii anticipate, incetarea de drept a c.i.m. se va face la data comunicarii deciziei de pensionare.

In cazul pensionarii pentru limita de varsta nu mai puteti face acum constatarea incetarii de drept , intrucat riscati sanctionarea contraventionala pentru netransmiterea in termen a Revisalului.
M-am uitat pe decizie si este pentru limita de varsta cod N10. In acest caz, incetez cim cu acordul partilor.
Are 60 ani si 6 luni si stagiu cotizare realizat de 46 ani si 9 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
anymaryh, utilizator
Intr-adevar, se poate inceta c.i.m. cu acordul partilor.
Va mai deranjez cu o intrebare : astazi seful mi-a comunicat ca nu ar vrea sa-i inceteze cim, daca este de acord si salariatul, sa lucreze in continuare. Din punct de vedere legal poate continua lucrul in baza actualului contract? Sau trebuie sa incetez si sa-i fac un alt contract ?
Daca este sa urmam strict textul de lege, vechiul c.i.m. a incetat de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

In acest caz, consider ca acel cim ar trebui incetat si facut altul nou.

Alte discuții în legătură

Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)