avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un forum violeaza secretul corespondentei private a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un forum violeaza secretul corespondentei private a utilizatorilor sai

Unul dintre cele mai mari forumuri (ca numar de utilizatori) din Romania are acces la mesajele private pe care le schimba utilizatorii intre ei.
La sesizarea pe care le-am facut-o cum ca dupa trimiterea mesajelor private mesajul ajuns la destinatar prezinta modificari ale unor cuvinte raspunsul dlor a fost ca au un filtru de cuvinte care face automat modificarea.
Problema nu o reprezinta nici filtrul, nici calitatea cuvintelor care sunt modificate (acest filtru actioneaza just schimband termeni care pot fi considerati obsceni) ci o reprezinta faptul ca exista in sistemul lor "ceva" care, pe baza unor cuvinte cheie, efectueaza modificari asupra mesajelor (repet) private adica are acces nepermis la continutul acelor mesaje (repet) private.
Acum, din cate stiu eu art. 28 din Constitutie spune ca "Secretul [...] celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil." iar art. 195 Cod Penal spune ca "Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste..."
Intrebarea mea este: cui ii pot adresa o plangere privind aceste aspecte (precizez ca detin toate probele incriminatorii)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 23:06, 26 Iunie 2009
Va spun, ca si utilizator al aceluiasi forum despre care este vorba si despre care si eu am aceeasi convingere, ca trunchiaza si transmite mesajele "violate", precum si ca utilizator al altor forumuri, ca in "Termeni si conditii" nu este specificat ca mesajele sunt proprietatea societatii sau persoanelor care administreaza forumul. Totodata, nu este prevazut in nici un fel expres, faptul ca mesajele este posibil sa fie citite si prelucrate de administratorii forumului.

Date cu caracter personal, in sensul prevazut de lege, nu exista in mesaje, pentru ca la mesajele private ne referim, doar daca cineva isi da numele, prenumele si alte date cu caracter personal. Este vorba de secretul corespondentei, de fapt.
"Vinovati " de aceasta neregula ,(trebuia sa exista un regulament de functionare a siteului , in care sunt precizate in mod expres si conditiile de utilizare , cu precadere aceasta posibilitatea de a intra in posesia unei informatii personale , din mesageria privata ) sunt administratorii site-ului , cu care puteti avea o discutie , pentru a remedia aceasta situatie neplacuta.In caz de refuz , nu va ramane decat sa sesizati Politia/Parchetul, daca paguba produsa e una importanta, intrucat informatiile pe care le-au obtinut pot avea o insemnatate deoebita ( nu cunosc activitatea site-ului respectiv, intrucat nu ati mentionat natura acesteia )Succes.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ANPC mi-a spus sa ma adresez MCTI iar site-ul MCTI nu este functional.
Nu mi s-a adus niciu prejudiciu de natura patrimoniala.
o_mores, avem pareri mult prea diferite in ceea ce priveste drepturile iar actiunea mea va fi inclusiv in beneficiul tau.
ce imi pare mie ciudat. Ati spus ca este un forum mare- probalil o gramada de mesaje. Are cineva timp (fizic) si chef sa modifice fiecare mesaj si imediat sa il retrimita :-/
Sau poate au ceva doar cu dvs B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatorilor asupra emailurilor angajatilor nemona2011 nemona2011 Buna. As avea si eu o intrebare. Am lucrat pana ieri (inclusiv) la o multinationala; mi-am dat demisia la zi ieri (fara preaviz), iar demisia intra in vigoare ... (vezi toată discuția)
Nu stiam ca avocat net a devenit si site de matrimoniale! cassy cassy Am inceput de curand sa primesc pe private mesaje obscene cu continut matrimonial. Ma inspaimanta ca s-a ajuns atat de departe. Se poate face ceva pentru a ... (vezi toată discuția)
Caracterul public al postărilor de pe facebook danhaiduc danhaiduc Buna ziua, Sunt perplexat in legatura cu sentinta civila 1323/2015, Fagaras: Preluare din sursa: ... (vezi toată discuția)