Bună ziua,
Sunt divorțată, am un băiețel de 7 ani. În luna decembrie am făcut o plângere la Poliție în legătură cu neplata de către tată a pensiei de întreținere către fiul meu pe o perioadă de aproape 2 ani. Ca urmare a acestei acțiuni, considerând-o o acțiune injustă, acesta a făcut o sesizare fără bază reală la Protecția copilului. Am fost chemată să dau declarație și urmează să fie și copilul audiat. Mi s-a spus, de asemenea că este posibil ca tatăl să depună și ulterior, din ce înțeleg eu după placul lui pentru că nici măcar nu a fost luată în calcul existența plângerii pe numele semnatarului de nerespectare a hotărârii judecătorești tocmai în ceea ce îl privește pe copil, condiții în care Autoritatea este nevoită să demareze din nou aceiași procedură. Doresc să vă întreb care sunt drepturile copilului meu și în ce formă poate fi protejat real pe viitor de astfel de acțiuni iresponsabile și declarat răuvoitoare ale tatălui biologic, în condițiile în care înțeleg că procedura actuală permite o astfel de investigație și implicit deranjarea și nu protejarea copilului. Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul. Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el). Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc.
Dna Ony dar cand tatal stie unde si care e scoala, cand si-a dat acordul ptr acea scoala privata, si dupa aia iti intoarce spatele si te lasa doar pe tine sa platesti taxa, vi se pare similar cu situatia sotului dvs?
Dar cand spune vreau ca copilul sa faca volei si cand il duci si ii spui tatalui uite l-am dus, te rog contribuie si tu cu ceva la plata cursului si el zice ca nu i-ai cerut acordul, cand fusese chiar idea lui, tot vi se pare similar cu situatia sotului dvs?
Dar cand ii spui uite vino sa vb cu profa de engleza, si el nu vine si apoi iti reproseaza ca nu l-ai informat, desi tu ai dovada scrisa, ce ziceti, ati banui ca e psihopat sau de o infioratoare rea credinta?
Cand ti se fac plangeri ca nu respecti programul de vizitare si tu aduci in instanta dovezi cum "taticul" era in concediu si nu venea la programul, pe care, vezi Doamne, tu mama "alienatoare" il subminai (de am ajuns la executor si la constatarea starii de fapt), tot cu situatia dvs va pare ca ar semana?
Cand esti mintita cu nerusinare in fata dnule Againstpas trebuie sa fi nebun sa astepti colaborare din partea celui pe care il ataci pe nedrept si il tratezi drept ultimul cretin!
Dna Ony nu e vorba de tabere, interesele ar trebui sa fie comune si nu divergente. Va rog sa observati ca de fiecare data mentionez ca nu generalizez. Va asigur ca trebuie acceptata realitatea. Si aceasta realitate inseamna ca asa cum exista mame precum fosta sotie a sotului dvs, care in mod patologic, se hraneste din ura exista si tati care fac absolut acelasi lucru.
In ambele "tabere" exista parinti iubitori si parinti nenorociti. Binele copilului ar fi ca nenorocitii (de ambe sexe) sa fie impiedicati sa mai faca rau copiilor si drepturile sa li se cenzureze in raport de dezavantajele pe care le ofera copiilor lor. Oricum tot ce fac parintii nenorociti de ambele sexe vor plati intr-o zi direct la copil, care cu certitudine vor intreba: dar cand mama/tata te ruga sa o/il ajuti ca nu-i ajungeau banii ca eu sa invat engleza de ce n-ai facut-o? dar cand iti schimbai masina si la viata mea contribuiai cu 250 de lei pe luna, te gandeai ca ma iubeai si imi ofereai o viata buna?, dar cand mama/tata iti spunea ca o sa ma dea afara de la scoala daca mai continui cu scandalurile tot la binele meu te gandeai? dar cand ani de zile, ani, nu luni, te vedeai cu mine la program si odata nu mi-ai cumparat o pereche de pantofi, credeai ca asta era in "interesul" meu? Iar celalat parinte va raspunde: nu, nu ti-am cumparat o data macar o pereche de pantodi, dar ce sesizare minunata am facut la Parchet, nici nu stii, nu, nu am intrebat-o niciodata pe ma-ta/tac-tu daca anul acesta sau cel trecut a avut bani sa te duca la mare, sau sa-ti cumpere fructe, dar sa vezi ce cerere frumoasa de chemare in judecata am facut, si nu doar atat, am contribuit la cresterea si educarea ta si cu cateva plangeri la DGASPC. Cum n-ai crescut mai linistit asa? Cum nu te-ai distrat mai bine asa, cum scandalurile, tiganiile, plangerile mele, nu au fost vitamine pure ptr cresterea ta?
Doamna cine seamna vant culege furtuna! Daca un parinte crede ca va obtine colaborarea celuilat doar cu ciomagul si cu scandalul, cu amenintarile si cu jignirile eu ii urez mult succes, doar ca, asa cum am mai spus, copilul va scoate buletin intre-timp.
Fiecare insa are dreptul la propriile alegeri, totul este sa se impace si cu rezultatul lor.
Va asigur doamna, desi cred ca ganditi la fel, ca "judecata" copilului va fi cu mult mai nemiloasa si mai directa decat a oricarei instante.
Si daca informezi tatal ca vrei sa duci copilul la inot si costa 600 de lei pe luna, ii spui sa achite si el jumatate din costuri si el raspunde ca in hotararea judecatoreasca nu scrie ca trebuie sa plateasca decat pensia (pe care oricum nu o plateste) cum sa reactionezi? Este caz real, cu raspunsuri scrise si nu numai unul.
Doamna proastasatului, eu nu am negat ca fostul dumneavoastra procedeaza asa cum ati expus, eu am atras atentia doar pentru ca mi s-a parut ca generalizati mai ales cand ati povestit de zgomotul de fond facut de parintele nerezident.
Da, cred ca aveti dreptate,copilul creste si judeca si intreaba dar sincer va spun ca pana atunci timpul e pierdut si faptul ca vine dupa 20 de ani si reia legatura cu tine nu face sa dispara timpul in care nu i-ai fost alaturi sau timpul in care nu s-a putut bucura de viata cu un parinte pentru ca a fost hartuit de celalalt.
Daca tragi insa linie la toate cazurile de aici de pe site vezi ca te confrunti cu niste probleme flagrante si aberante din care singurul pierzator e copilul tau, probleme pe care legea nu le reglementeaza.
Si atunci ce putem face e intrebarea mea? Cum putem schimba lucrurile astfel ca dumneavoastra sa nu mai fiti hartuita de fostul sot si ca sotul meu sa poata avea o relatie normala cu fata lui?
Referitor la problema pensiei alimentare imi spunea un coleg din Austria ca la ei statul plateste pensia alimentara si ca si-o recupereaza de la parintele nerezident astfel incat daca acesta e ultimul nenorocit si se eschiveaza de la asta copilul sa nu sufere. Nu mai stai tu ca parinte rezident sa deschizi procese,sa mai pierzi alti bani pe care nu-i ai la executori
Mie una mi se pare o solutie buna.
Altfel sunt multi parinti care de teama ca or sa fie amenintati de fostul sau ca or sa aiba probleme refuza sa ceara in instanta pensia alimentara restanta.
Dar, atata timp cat ne certam intre noi in loc sa cautam solutii reale nu rezolvam nimic.
@proastasatului pentru ca nu imi da voie pagina de forum din nu stiu ce motive va aplaud in cuvinte! As vrea sa ma nasc in alta tara din aceste motive ce in ultima perioada s-au dovedit si in cazul meu o sursa de stres si hartuire
@almamater - DGASPC este o adunatura de oameni care prduc hartii, atat!
Va sfatuiesc insistent ca la fiecare intalnire cu ei sa cereti la sfarsitul intalnirii procesul verbal. Conform procedurii lor interne trebuie sa va dea o minuta (nu mai stiu exact denumirea documentului) cu specificatiile discutate. Chiar daca nu sunt prezentate contribuabilor, aceste hartii exista si ei se pot prevala de ele ca si "cover-ass procedure"
Din prorprie experienta va spun ca au interese de serviciu pe care ei le stiu si se acopera, ei putand prevede mersul pangerilor si reclamatiilor, dumneavoastra nu.
Va sfatuiesc sa inregistrati toate intalnirile pentru linistea dumneavoastra pentru ca eu m-am trezit cu niste observatii halucinante in rapoartele lor izvorate din buna intentie dar mai ales din grija pentru interesul superior al copilului.
Sa va iasa din cap urgent ca le pasa de copii sau ca sunt acolo sa va ajute cu ceva chiar si cand vor constata ca sunteti abuzata fizic, psihic si copilul traieste in acest mediu toxic. Gresit, ele trebuie sa isi inchida sarcina de serviciu in cel mai eficeint mod - sa nu mai produca efecte. Si vor exploata veriga cea mai slaba care in cazul unui abuz este cel abuzat.
exerienta mea cu angajatele din DGASPC este extrem de dureroasa.
Ceva ce parea firesc a fi rezolvat si clarificat din start mi-a fost o perioada piatra de moara atarnata de gat.
Aşa cum am mai spus, protecţia copilului este o "lozincă".
Legea 272/2004 scrie clar că "responsabilitatea creşterii şi educării copilului revine ambilor părinţi". În schimb, instanţele cer ca solicitantul să demonstreze veniturile răuplatnicului, ceea ce sunt "Date confidenţiale" #-o
Referitor la instituţia protecţiei taţilor, vă sfătuiesc să abordaţi o atitudine binevoitoare faţă de funcţionarii acestuia şi sub nici o formă să nu vă descărcaţi sufletul, la îndemnul "să vorbim ca între femei" sau ca "între mame", vă previn, deşi pe uşa cabinetului de "Consiliere psihologică" a DGASPC scrie că ei respectă confidenţialitatea, absolut fiecare cuvânt poate fi întors împotriva dvs. şi folosit ca să se demonstreze că dvs. alienaţi copilul.
Încercaţi o conciliere cu tatăl copilului, dacă nu are venituri declarate oricum nu veţi obţine nimic, chiar dacă se plimbă cu Ferrari şi-şi petrece concediile în Madeira. În schimb, dacă deschide proces împotriva dvs. pentru, de ex. lărgirea programului de vizită, cheltuielile de judecată vor depăşi pensia alimentară pentru mai mulţi ani, fiindcă instanţele aprobă mai toate cererile taţilor. Reclamaţiile adresate autorităţilor de către domni sunt considerate probe, aceleaşi reclamaţii adresate de doamne sunt isterii de mame alienatoare, lipsite de...partener :(