Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet demersul, trebuie sa prezinte o dovada din care sa rezulte ca este asigurat la Casa de asigurari de sanatate.
Am verificat site-ul CNAS si acolo au doar doua versiuni pentru cetateni straini: fie sunt asociati la o firma, fie sunt angajati. Sotia mea nu face parte din nici una din aceste categorii. In acest caz, pot sa solicit casei de asigurari de sanatate Bucuresti sa o asigure ca (scuzati cacofonia) co-asigurat, prezentand aceleasi documente ca pentru cetatenii romani ?
In Cluj de ex. la Casa de Sanatate, am primit acelasi raspuns si anume ca rezidentii (in cazul meu cetatean UE) nu poate fi coasigurat. Acest raspuns l-am primit in anul 2015, am inteles ca in trecut se putea. Nu stiu pe ce lege se bazeaza cand afirma acest lucru. As vrea sa incerc inca o data la Casa de Sanatate dar nu stiu ce lege, articol lege, etc. sa invoc. Daca puteti sa ma ajutati in acest sens.