avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta CASS pentru coasigurat cetatean strain ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta CASS pentru coasigurat cetatean strain rezident in Romania

Buna ziua;

Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet demersul, trebuie sa prezinte o dovada din care sa rezulte ca este asigurat la Casa de asigurari de sanatate.
Am verificat site-ul CNAS si acolo au doar doua versiuni pentru cetateni straini: fie sunt asociati la o firma, fie sunt angajati. Sotia mea nu face parte din nici una din aceste categorii. In acest caz, pot sa solicit casei de asigurari de sanatate Bucuresti sa o asigure ca (scuzati cacofonia) co-asigurat, prezentand aceleasi documente ca pentru cetatenii romani ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: utilizator58 , utilizator 10:08, 12 Mai 2015
In Cluj de ex. la Casa de Sanatate, am primit acelasi raspuns si anume ca rezidentii (in cazul meu cetatean UE) nu poate fi coasigurat. Acest raspuns l-am primit in anul 2015, am inteles ca in trecut se putea. Nu stiu pe ce lege se bazeaza cand afirma acest lucru. As vrea sa incerc inca o data la Casa de Sanatate dar nu stiu ce lege, articol lege, etc. sa invoc. Daca puteti sa ma ajutati in acest sens.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
utilizator58, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare sotie cetatean strain ovidlaur ovidlaur Buna ziua Lucrez si am asigurare sociala. Sotia este cetatean strain si are drept de sedere in Romania in baza vizei de lunga sedere pentru reintregirea ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de coasigurat pentru cetatean strain elenakhalil elenakhalil buna ziua sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean strain din afara UE. Eu sunt angajata si asigurata social in Romania si as dori sa-l fac co-asigurat ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru cetatenii romani cu rezidenta in strainatate cernata cernata Buna Seara Sunt cetatean roman cu domiciliul in elvetia din ianuarie 2004. Am avut venituri in romania din inchirierea apartamentului pe anii 2005-2009. CAS ... (vezi toată discuția)