Buna ziua, sunt novice in domeniu si as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea speta
In 2008 o societatea cu care am desfasurat relatii contractuale de natura comerciala - transport international de marfa - ne-a prejudiciat cu o suma foarte mare de bani. Am formulat o actiune pe dreptul comun in urma careia am obtinut titlul executoriu pe care l-am trimis catre executare unui executor judecatoresc.Societatea mai sus mentionata nu figureaza cu nici un bun absolut nimic. Am formulat cerere de deschiderea procedurii de faliment. S-a desemnat un lichidator judiciar, au fost strabatute toate etapele si anume s-a format tabelul creditorilor, acesta s-a consolidat prin tabelul definitiv al creditorilor a avut loc adunarea creditorilor si nu au existat contestatii cu privire la tabel. la ultimul termen lichidatorul a propus in temeiul art.54 intrarea in faliment prin procedura simplificata dar nu s-a luat in discutie deoarece s-a amanat pentru o perioada mai lunga de timp.
inainte de a introduce in 2007 administratorul societatii a depus o plangere penala impotriva unei foste angajate a societatii pretinzand ca aceasta se face vinovata de tot prejudiciu cauzat. Dar am depus si eu o plangere la dosarul penal unde se cerceteaza respectiva angajata impotriva administratorului societatii deoarece consideram ca acesta a lucrat in complicitate cu respectiva angajata si si-au insusit in mod ilegal banii savarsind infractiunii de fals uz de fals si bancruta frauduloasa.
intrebarea mea este as putea formula o actiune in raspundere a administratorului societatii ca si creditor majoritar separat de actiunea de faliment, cand siunde tb sa-o introduc si ce taxa tb sa o achit?